Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi van ha valaki beregisztrál...

Mi van ha valaki beregisztrál az összes bankba ahol jóváírást adnak számlanyitásért? Meg lehetne csinálni akár 10 bankkal is, vagy ez szabálytalan?

Figyelt kérdés

tegnap 21:53
 1/8 anonim ***** válasza:
35%
Mivel a feltételek között szerepel, hogy az illető munkabére vagy X összeg érkezzen havonta a számlára, ezért nem. Más feltételei is vannak a számlanyitásnak.
tegnap 21:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Én csinálom ezt, nem szabálytalan.
tegnap 21:59
 3/8 A kérdező kommentje:
Utolsó és hogy teljesíted a munkabér beutalást?
tegnap 22:15
 4/8 anonim ***** válasza:
Megkapom a munkabérem az 1-es bankba, ahonnan ingyenes az átutalás. Onnan átutalom a 2-es bankba, így ott is teljesítem a jóváírási feltételt. Ennél a számlánál is ingyenes az átutalás. Innen 200 ezreket átutalok azokra a számlákra ahol elég a minimálbér is jóváírásnak az ingyenes számlavezetéshez. Ezeket a 200 ezreket utána bankkártyás vásárlással vonom ki ezekről a számlákról, mert ezeken az átutalásnak díja van plusz tranzakciós illeték is felmerülne. Bankkártyás vásárlással ez elkerülhető. Ez vagy Revolut top-up, vagy egy hónapon belül lejáró DKJ vásárlást jelent. A DKJ-ról úgy rendelkezek, hogy az egyik olyan bankszámlámra érkezzen a lejárati összeg, ahol ingyenes az átutalás. Onnan aztán kiutalom a brókerszámlámra, ahol devizás részvénybefektetésként végzi, ez a ciklus pedig ismétlődik a következő hónapban. A bankszámlákat lezárom, amint lejár a kötelező hűségidő, hacsak nem járnak valami egyéb kihasználható ingyenes előnnyel.
tegnap 22:25
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi. és hány banknál vagy egyszerre általában?
tegnap 22:51
 6/8 anonim ***** válasza:
Most 4-nél, az 5-ödiknél nemrég zártam le a számlám.
tegnap 22:54
 7/8 krwkco ***** válasza:

"Utolsó és hogy teljesíted a munkabér beutalást?"

Ha az embernek egy munkahelye van, akkor csak egy számlánál lehet munkabér beutalás a követelmény. Pl. ERSTE.

A többi számlánál olyannak kell lenni, ahol bármilyen beutalás (többnyire bankon kívülről vagy nem magánszemélytől) a feltétel. Pl. K&H, Raiffeisen.

tegnap 22:57
 8/8 A kérdező kommentje:
És melyik bankot ajánlanád kezdésnek ahol a legegyszerűbb/legkevesebb a feltétel? Ki akarnám próbálni először aztán követem a példád :-)
tegnap 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!