Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Önerő nélkül hitel lehetséges?

Önerő nélkül hitel lehetséges?

Figyelt kérdés
Lakás/ház vásárlásra szeretném.
jan. 1. 12:39
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
De hogyan akarod a hitelt fizetni, ha minimális pénzt sem tudtál félretenni?!
jan. 1. 12:55
 2/10 anonim ***** válasza:
20%
Igen. Veszel fel személyi kölcsönt, abból befizeted a lakás önerejét.
jan. 1. 13:25
 3/10 anonim ***** válasza:
50%

Pár opció:

- Babaváró hitel egy részét elfogadják önerőként.

- Ha van lakástakarék pénztárad, azt tudod majd felhasználni rá.

- 2025-ben a nyugdíjpénztári megtakarításokhoz adómentesen hozzá lehet férni, használható lakás célra is (átmeneti szabály, 2024.9.hóig befizetett összeg erejéig)

jan. 1. 14:16
 4/10 anonim ***** válasza:
81%
Aki még az önerőt sem tudja összegyűjteni vagy azt is kölcsönökből rakja össze, annak nem való a hitel. A saját érdekében.
jan. 1. 17:42
 5/10 anonim ***** válasza:
28%
Igen, Magyarországon piszok nagy szégyen hitelből lakást venni.
jan. 1. 18:15
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Még csak pár hónapja kezdtem el dolgozni, azelőtt tanultam, ezért nincs még megtakarításom.

De a fizetésem, úgy számolom, lehetővé tenné, hogy minden hónapban tudjak törleszteni.

tegnapelőtt 00:54
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Önerő nélkül nem nagyon lehetséges kivéve ha szüleidnek van egy olyan háza, lakása amit talán a bank elfogad zálogként illetve találsz olyan embert aki vállalja a kezességet bár ezt nem tudom pontosan mert én ilyet nem vettem igénybe viszont láttam hogy írod hogy még csak nem rég kezdtél el dolgozni lehet hogy jó a fizetésed és nem okozna gondot a törlesztő viszont ne legyél buta akármilyen kidobott pénz is az albérlet először spórolj hogy legyen önerőd meg a munkaviszonyod is ne csak a min 3 hónap legyen mert ha még fiatal is vagy nem rég óta dolgozol ott hát nem fog kedvelni a bank és nem fognak hitelt adni szóval ennek ez a menete hogy dolgozol spórolsz majd veszel házat vagy lakást.
tegnapelőtt 06:08
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp sem érdemes így hitelt felvenni. Az önerőt mindenképp teremtsd elő. Ne hitelből, azt ténylegesen spórold össze. Emellett addig nem is érdemes lakáson és lakáshitelen gondolkodni, amíg nincs az embernek legalább 6 havi megélhetését fedező anyagi tartaléka. Mert mi van ha elveszíted az állásod és nem tudod fizetni a törlesztőt, vagy ne adj isten megbetegszel és hónapokig nem tudsz dolgozni, pluszban fizetheted a magánorvosokat is. Az, hogy valaki jól keres, önmagában még nem elég arra, hogy be merjen vállalni egy lakáshitelt. Nem lehet olyan sürgős az a lakásvásárlás, hogy ne tudjon 1-2 évet várni.
tegnapelőtt 10:12
 9/10 anonim ***** válasza:

BÁr mindent elkövt a kormány, hogy az ingatlanpaicra minden balekot behúzzanak, szerencsére ott még azért nem tartunk, hogy bármi egyéb feltétel nélkül 0% önerővel lehessen ingatlant venni.

Nyilván, ha hajnaldó vagy bérbeadni a méhed (vagy a fiatal feleségedét), akkor azért más a helyzet, de vannak azért feltételek

tegnapelőtt 14:43
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Akkor marad egyelőre az albérlet.

:)

tegnapelőtt 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!