Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Létezik olyan folyószámla,...

Senior Séf kérdése:

Létezik olyan folyószámla, ahol a beérkező pénz nem inflálódik?

Figyelt kérdés
Sohasem volt megtakarításom, most sincs. Szerintem a pénz arra való, hogy megvegyem belőle, ami kell, vagy ami boldoggá tesz. Most sem akarok megtakarítást, de 120-150 ezerrel több a nyugdíjam, mint amit költünk. Meg szeretném őrizni az értékét. Hova tegyem?
dec. 31. 18:20
 1/4 anonim ***** válasza:
77%
Nem.
dec. 31. 18:59
 2/4 anonim ***** válasza:
48%
Folyószámlán pitsafüst kamatot kapsz. Még egy állampapír sem hoz infláció fölött. Befektetés nélkül nincs infláció fölötti hozam.
dec. 31. 19:15
 3/4 anonim ***** válasza:
72%

A pénz mindenhol inflálódik, a párna alatt is meg az összes folyószámlán. Nincs búvóhely az inflálódás alól :D

Az infláció azt jelenti, hogy megnövekszik (infláció = felfúvódás) a forgalomban lévő pénzmennyiség, és mivel a gazdasági teljesítmény nem növekszik meg ezzel együtt, e változatlan gazdasági teljesítmény ára megy fel. A pénzt csakugyan nem érdemes kuporgatni, egy olyan eszközt, aminek a mennyiségét folyvást növelik: hígítják. A tartalékolásra olyan dolgok valók, amiket nem lehet másolni/pótolni/hígítani. Termőföld, ingatlan, részvények, nemesfémek.

dec. 31. 19:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Én is hasonlót sejtettem.
dec. 31. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!