Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy tud a cég tovább levonni...

Hogy tud a cég tovább levonni pénzt?

Figyelt kérdés

Felhívtam a bankot, mert egy borotvákat árusító cég levont egy kisebb összeget a kontómról (a lányom megfontolatlanságból csinált egy havi előfizetést)

Hívtam a bankot hogy ne engedjék h a cég több levonást csináljon de azt mondták ők nem tudják megállítani, hívjam a céget (csak email címük van) de azt mondták egyszerűbb ha LETILTOM a kártyám, es akkor nem tudnak többet levonni, küldenek újat.

Letiltottam a kártyám. 2 hónapig maileztek, hogy nem tudnak levonni pénzt, adjam meg az új adatokat, de gondoltam majd ha fagy.

Ez volt 2 hónapja.

Ma látom, hogy újra sikerült levonjanak pénzt.

Tudom, mailezni fogok a cégnek!

De a kérdésem a következő: hogy tudnak tovább levonni, ha kártyát cseréltem és az új kártya adatait nem tudták?

Es ami érdekes hogy ez a számla NEM jelenik meg a fizetendő számláknál, hogy tudjam leikszelni, törölni, mielőtt vonnának pénzt, hanem hirtelen minden előzetes infó nélkül vonnak le. Ez hogy lehet ?

A többi számlám ami jóvá volt hagyva es az is ami nem, látszik a eljövendő fizetések kategóriában, de ez nem.

Tehát ez a 2 kérdésem van

dec. 24. 21:05
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nem az, mert az összeg nem nagy, de az aggaszt csak, gogy hozzáférésük van a kontómhoz és hogy esetleg egyszer nagyobbösszeget emelnek le
dec. 25. 06:17
 12/22 anonim ***** válasza:
Ha a lányod kötötte a szerződést, akkor neki kell felmondani. Az teljesen mindegy, hogy a régi kártya le lett tiltva, mert a bankkártya a bankszámlához kapcsolódik, a kártyaszám alapján megállapítható, hogy melyikhez, egy letiltott, akár már két éve lejárt bankkártya esetén is (az egyik kártyakibocsátónál dolgozom) sikeresen végrehajthatóak mind a jóváírások, mind a terhelések, a különbség csak annyi, hogy ilyenkor ezek nem automatikusan történnek, hanem mi dolgozzuk/könyveljük fel a tranzakciókat manuálisan.
dec. 25. 07:28
 13/22 A kérdező kommentje:

A lányom az én nevemre kötötte, (kiskorú), csak egy gombot kellett megnyomni. Én mondtam fel a tegnap a szerződést, ismétlem.

Beloggáztam az oldalukra, az én oldalamra, mert az is kreálódott a szerződés által és felmondtam.

Állítólag több levonás nem lesz. Csak attól tartok h végül lenyúlják a pénzem.

dec. 25. 08:31
 14/22 anonim ***** válasza:
Technikailag úgy, hogy az új kártyára átkerültek az előfizetések, kártyatiltáskor ezeket le kell tiltani.
dec. 25. 11:57
 15/22 A kérdező kommentje:
De ez nem jelenik meg sehol, hogy le tudjam tiltani. A többi levonandó számla látszik, hogy mikor fogják vonni. Ez nem. Csak utólag látszik a kontókivonaton
dec. 25. 13:45
 16/22 anonim ***** válasza:
Ez valami német bank? Magyarországon ilyen biztosan nincs.
dec. 25. 16:30
 17/22 anonim ***** válasza:

“ De ez nem jelenik meg sehol, hogy le tudjam tiltani. A többi levonandó számla látszik, hogy mikor fogják vonni. Ez nem. Csak utólag látszik a kontókivonaton”

Nem is kell megjelennie, ez nem csoportos beszedés.

dec. 25. 18:20
 18/22 A kérdező kommentje:
Hanem mi?
dec. 25. 21:34
 19/22 anonim ***** válasza:

“Hanem mi?”

Előfizetés, minden hónapban indítanak egy automatikus kártyás tranzakciót, van nekem is ilyen pl audible előfizetésem, o365 vagy az apple előfizetéseim, mindegyik csak az adott helyen jelenik meg, hogy lesz és hogy élő előfizetés.

Amúgy kaptál is valamit az előfizetésért? Mert ha nem, akkor még egy chargebacket is indítanék a banknál

dec. 25. 22:12
 20/22 A kérdező kommentje:
Kaptunk. Borotvákat. Havonta egy csomag. A lányomnak ennyi esze van. Mégcsak nem is vagyunk szőrösek
dec. 25. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!