Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy tud a cég tovább levonni...

Hogy tud a cég tovább levonni pénzt?

Figyelt kérdés

Felhívtam a bankot, mert egy borotvákat árusító cég levont egy kisebb összeget a kontómról (a lányom megfontolatlanságból csinált egy havi előfizetést)

Hívtam a bankot hogy ne engedjék h a cég több levonást csináljon de azt mondták ők nem tudják megállítani, hívjam a céget (csak email címük van) de azt mondták egyszerűbb ha LETILTOM a kártyám, es akkor nem tudnak többet levonni, küldenek újat.

Letiltottam a kártyám. 2 hónapig maileztek, hogy nem tudnak levonni pénzt, adjam meg az új adatokat, de gondoltam majd ha fagy.

Ez volt 2 hónapja.

Ma látom, hogy újra sikerült levonjanak pénzt.

Tudom, mailezni fogok a cégnek!

De a kérdésem a következő: hogy tudnak tovább levonni, ha kártyát cseréltem és az új kártya adatait nem tudták?

Es ami érdekes hogy ez a számla NEM jelenik meg a fizetendő számláknál, hogy tudjam leikszelni, törölni, mielőtt vonnának pénzt, hanem hirtelen minden előzetes infó nélkül vonnak le. Ez hogy lehet ?

A többi számlám ami jóvá volt hagyva es az is ami nem, látszik a eljövendő fizetések kategóriában, de ez nem.

Tehát ez a 2 kérdésem van

tegnap 21:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%

Elő kellene szedni, hogy mit is "írt alá" a lányod, milyen előfizetés ez.

Nem úgy működik, hogy köt valaki egy szerződést, aztán egyszerűen úgy gondolja, hogy az a helyes megoldás, hogy nem fizet, amikor neki úgy tartja kedve.

Röviden, olvasd el, mit vásárolt a lányod, aztán olvasd el a borotvás cég honlapján a felmondás feltételeit. Természetesen ez már csak a jövőre nézve működik. A felmondásig az előfizetésed él, fizetni kell

tegnap 21:38
 2/15 A kérdező kommentje:

Azt írja az oldalukon hogy akármikor felmondható. Fel is mondtam, kaptam mailt ami megerősíti ezt.

Remélem nem vonnak többet, letiltom megint a kártyám.

Habár úgyis vontak

tegnap 22:07
 3/15 anonim ***** válasza:
A kártyát hiába tiltod, mert a számládról megy le a pénz, nem a kártyáról!
tegnap 22:10
 4/15 A kérdező kommentje:
Biztos vagy? Mikor a lanyom előfizetett, úgy tudom a kártyám adatait adta meg. De nem vagyok biztos
tegnap 22:34
 5/15 A kérdező kommentje:
Miután letiltottam azt a kártyám, pár hétig mind maileztek, hogy nem tudnak pénzt levonni. De utána megint vontak, nem tudom hogy tudtak meg az új card adatait. Ezt nem értem!
tegnap 22:36
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
#2: Tehát most sikerült lemondani az előfizetést. Ezzel kellett volna kezdeni. Ha ezek után is próbálnának vonni, akkor válaszolsz az e-mail-jükre, ha nem együttműűködők, akkor a fogyasztóvédelemmel megfenyegeted őket.
tegnap 22:47
 7/15 A kérdező kommentje:

A kérdésem marad válaszolatlan. Hogy tudtak levonni a kontómról pénzt amikor új cardot rendeltem, es az új adatait nem tudták. Egy ideig írtak is h nem tudnak vonni miutan kártyát cseréltem, de utána megint ment nekik.

Ezt nem értem hogyan, mert ők a régi kártya adatait tudták. Vagy a kontó adatait tudják?

Amúgy kösz h írtál

tegnap 22:51
 8/15 anonim ***** válasza:

A bankszámlaszámod alapján vontak le pénzt. Gondolom valami csoportos beszedési megbízást adtál nekik.

A helyedben előkeresném a szerződést és elolvasnám.

ma 01:11
 9/15 anonim ***** válasza:

Ha új bankkártyád van, aminek az adatait nem tudják, akkor a bankszámláról sem tudnak leemelni összeget.

Az maximum úgy tud működni, ha be van állítva a bankszámládnál a javukra bizonyos csoportos beszedési megbízás.

Viszont ha ez van beállítva, akkor azt nem értem, hogy a régi kártya tiltása után ez miért nem működött, hiszen semmi köze nincs a bankkártyákhoz.

Ha új a bankkártya és VALÓBAN NEM TUDJÁK AZ ÚJ KÁRTYA ADATAIT és csoportos beszedési megbízás sincs beállítva a bankszámládhoz a javukra, akkor számomra is érthetetlen a dolog.

Nem tudok másra gondolni -> Lányodat megkérdezted erről?!?!?!

ma 04:41
 10/15 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem. Rendelt borotvákat, es ezzel automatikusan kreált egy abonamentet a cégnél. Online köttetett ez meg, nincs papíros szerződés amit utólag olvashatok, az oldalukon nem írja, hogy honnan vonják a pénzem (kontóról vagy kártyáról ) csak hogy egy kreditező cég által.
ma 06:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!