Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Örököltem az otp-nél tőkegaran...

Örököltem az otp-nél tőkegarantált befektetési jegyeket, valami 2600 db-ot,de nem találok róla dokumentumot?

Figyelt kérdés
A banki levél azt írja,hogy úgy vagyok jogosult az örökségre,ha bemutatom a betéti kiskönyvet. Fogalmam sincs,milyen dokumentumot kellene keresni. Ezerszer átforgattam otthon minden papírt, de ilyesmi nincs. 90-es évek beli bérpapíroktól kezdve mindent is megtaláltam, de ilyesmit nem. Egy ezer éves kitépkedős kamatozó takarékbetétkönyvet találtam,amiben 2010 óta nincs bejegyzés és a számlaszám sem stimmel. Attól függetlenül elképzelhető,hogy az az? Mi olyankor a teendő,ha nem találok erről bizonyítékot? A jogerős ítélet az örökségről megvan,akkor miért kell külön bizonygatni dokumentumokkal? Valaki esetleg járt már hasonló cipőben?
dec. 5. 19:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Menj be személyesen a bankba. Ha jogerős végzésed van, nem gondolom, hogy bármit bizonygatni kellene.

Amúgy aki felvetette a befektetési jegyeket a hagyatéki leltárba, az mi alapján tette? Emlékezett rá, hogy volt az elhunytnak 2600 db?

dec. 5. 19:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Megéri ez egyáltalán? Ezeknek az árfolyama max 8-10 forint, szóval 2600 db az max 25-30 ezer forintot ér.
dec. 5. 21:00
 3/4 A kérdező kommentje:
Milliós összegről van szó a papír szerint. Úgy derült ki,hogy bementem a folyószámla miatt,majd valószínűleg pont,hogy a bank bukkant rá. Utólag kaptam egy levelet a kiegészítő vegzesrol, amelyben ezt is feltüntették. Majd jött a banktól a levél,hogy szíveskedjek bemutatni a kiskönyvet,hogy igazoljam..
dec. 5. 22:03
 4/4 Hintalow ***** válasza:

Sajnos nem fogok tudni konkrétan segíteni, mert nincs tapasztalatom direkt az otp-vel, de hihetetlen, hogy sikerült ennyire a múltban ragadniuk, bankszektorban dolgozok, ennek úgy kéne működnie, hogy hagyatéki végzés, és szépen megkapod a számlák/értékpapírszámlák tartalmát.

Tuti valami szocializmust idéző bemutatóra szóló vacak lesz, az időseknek ez a mániája, akik még mindig az otp gerincklientúráját képezik, hogy kell a kis bemutatóra szóló papír, különben nem is létezik a dolog. (ilyesmi a gépkocsinyeremény betétkönyv is)

menj be a bankba, és verd ki a balhét, adj meg panaszt, 2024-ben biztos hogy a rendszerekben személyhez kell legyen társítva ha van valami befektetése, és akkor pedig már működik rá a hagyaték is.

dec. 6. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!