Mi az a jelzálogjog?
Figyelt kérdés
Sajnos az elmúlt fél évben olyan helyzetbe kerültem, hogy nem nagyon tudtam fizetni a közös költséget.(Saját ingatlan) Balesetem is volt, munkám is elvesztettem. Ma kaptam 1 olyan levelet, hogy ; Amennyiben fenti fizetési kötelezettségnek az előírt határidőben nem tesz eleget, úgy ügyfelem a társasházakról szóló 2013. évi CXXXIII. törvény rendelkezéseinek megfelelően kénytelen lesz jelzáloggal terhelni az Ön ingatlanát és megindítani a szüksége eljárásokat a fizetés behajtására vonatkozóan. Ez pontosan mit jelent? Kifognak költöztetni a saját lakásomból? Sajnos kölcsön kérni nem tudok senkitől, munkát meg már az év vége olyat nem találok ahol felvesznek. Tartozás egyébként 100.000 alatt van nem tudom számít-e. Mit tehetnék? Köszönöm a válaszokat!tegnap 17:59
1/3 anonim válasza:
Azt jelenti hogy eladják az ingatlanodat nyomott áron minél gyorsabban, a befolyt árból levonják a tartozásodat, meg egyéb költségeket, a maradékot megkapod.
2/3 A kérdező kommentje:
Ha jelzáloggal terhelnek akkor kapok még valamilyen levelet, hogy hogyan fizethetek ? Részletekben vagy valami? Mert olvastam valami más fórumon, hogy akkor a banknak kell.
tegnap 22:13
3/3 anonim válasza:
Nem. Mert nálad nem a bank terhel. Most kéne egyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!