10 éve elváltam sajnos a volt férjemmel van közös számlánk amit csak én használok azóta is. A volt férj miatt most inkasszó került a számlámra.Hogyan tudnék kimászni ebből? Elég lesz a behajtócégnek a válási papírok bemutatása?Mit tegyek?
Ez nem jó hír.
1. Szüntess meg minden beutalást a számlára.
2. Szerintem nem elég a válási papírok bemutatása, de próbáld meg. Mindenképpen vedd fel a kapcsolatot a végrehajtóval.
3. Sajnos csak bíróság előtt lehet megpróbálni a pénzt visszaszerezni:
"A pénzforgalmi szolgáltatónál több számlatulajdonos tulajdonában álló számlán kezelt pénzösszeg bármelyik számlatulajdonossal szemben fennálló követelés fejében teljes összegben végrehajtás alá vonható. (Vht. 79/C. §)"
"Az a számlatulajdonos, aki nem adós a végrehajtást kérő ellen igénypert (Pp. 538. §) indíthat a végrehajtást foganatosító hatóság rendelkezése alapján a számláról leemelt, őt illető pénzösszegek visszafizetése iránt.
A végrehajtó által inkasszált összeg visszautalásáról a bíróság jogosult dönteni."
15-ös kérdés.
"a hitelem ehhez a számlához kötött."
Ha csak a hiteltörlesztés kapcsolódik a számlához, akkor szerintem a bank megoldja, hogy nyiss egy másikat, ami csak a Te nevedre szól.
Ha folyószámlahitel is van rajta, akkor azt először -feltehetően- vissza kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!