A CSOK hitel tényleg minden banknál fix? Én nem így tudom...
K9szu, szóval igazából amiatt fontos hol veszen fel, mert a büntetés mértéke is banktól függ. De a jovobe senki nem lát... viszont a 3% mindenhol fix.
Nem tudom a granit banknál miért láttam akkor 2,9 korulit
Nem, a büntetés mértéke attól függ, mennyi lesz az ÁKK (referencia kamatmutató) az igényléskor, mennyi lesz 1 és 2 év múlva, majd onnantól 5 évente. Ez nem függ a bankoktól.
A Gránit bank korábban alacsonyabb kamatot adta a csok pluszt, de már ők is 3%-on adják.
Azt írtad a kérdésedben, van hitelügyintéződ, ha ő független, tudnia kell ezeket bankonként, illetve akár rajta keresztül plusz kedvezményeket is kaphatsz. Pl az én ügyfeleim is így jutnak díjmentes előtörlesztési lehetőségekhez, és/vagy plusz bónuszhoz a folyósításkor, de sok esetben a bankválasztás a jövedelmektől függ.
Lehet olyan helyzet is, hogy ugyanaz az ügyfél X bankban nem tudja megigényelni a megfelelő összegű Csok pluszt, mert a bank belső minősítő rendszere szerint nem eléggé hitelképes, míg egy másik bankban simán átmegy a kérelem. Van olyan bank, ahol a minősítéskor nem a 3%-os kamattal számol a rendszer, hanem az eredeti, nem támogatott kamattal, ott pl magasabb jövedelem szükséges, olyan bank is van, ahol legalább 6 hónapos munkaviszony szükséges az utolsó munkahelyen, míg más bankban elég a 3h, illetve másképp számolnak a bankok a megélhetési költségekkel is.
Ha nem vagy megelégedve az ügyintéződdel, segíthetek, ha kéred :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!