Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha veszek egy házat/lakást...

Ha veszek egy házat/lakást hitelre, ki adhatom bérbe?

Figyelt kérdés
Nem tudom ez Magyarországon megengedett e. A lakbérből fizetném le a havi kamatot. Tudom, hogy ameddig a hitel nincs vissza fizetve addig a banké a ház is, emiatt nem tudom ki adhatnám e bérbe.
nov. 19. 13:28
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Kiadhatod a hitelte vett lakast. A hitelte vett lakas tovabba nem a banke, hanem a tied.
nov. 19. 13:58
 2/9 anonim ***** válasza:
36%

Igen persze kiadhatod, jó ötlet.

Javaslat jó ingatlanost keress a kiadáshoz.

Feleségem lakása is ki volt adva hitellel.

nov. 19. 14:02
 3/9 anonim ***** válasza:
79%
De miért csak a kamatokat fizetnéd a bérleti díjból? Akkor már az egész törlesztő mehetne abból.
nov. 19. 14:23
 4/9 anonim ***** válasza:
89%

A helyes válasz egyetlen dologtól függ: mit tartalmaz a hitelszerződés ezzel kapcsolatban?

Előfordul, hogy semmit, ám olyan is van, hogy csak a bank írásos engedélyével adhatod bérbe a lakást.

CSOK-os ingatlant meg sehogy. Sőt, oda be sem lehet költöztetni/jelenteni mást, csak a CSOK-ban érintett családtagokat.

nov. 19. 15:17
 5/9 anonim ***** válasza:
30%
Igen, kiadhatod. Nem, a bank csak jelzálogot tesz a lakásra, de az a te tulajdonod. És nehogy ingatlanossal add ki, az csak lefölözi a hasznot, de érdemi munkát nem végez.
nov. 19. 15:17
 6/9 anonim ***** válasza:
30%

Zálogszerződésbe konkrétan bele van írva:

Zálogkötelezett kötelezettséget vállal arra, hogy a Kölcsönszerződés fennállása alatt a Bank előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül a záloggal terhelt ingatlant ... bérbe nem adhatja, birtokát, vagy használatát másnak semmilyen jogcímen át nem engedheti ...

Tehát szükséges hozzá a bank írásos engedélye.

Persze sokan feketén adják ki készpénzes elszámolással.

nov. 19. 15:48
 7/9 anonim ***** válasza:
40%
#6 Amelyik banknál ez benne van, onnan nem érdemes hitelt felvenni.
nov. 19. 17:15
 8/9 anonim ***** válasza:
86%
El kell olvasni, mi van a szerződésben. Az én zálogszerződésemben annyi van, hogyha bérbe adom, azt csak határozatlan szerződéssel tehetem és 90 napnál hosszabb nem lehet a felmondási idő.
nov. 19. 18:07
 9/9 anonim ***** válasza:
60%
#7 Sok sikert, tekintve, hogy valamilyen formában mindegyik bank szabályozni fogja ezt.
nov. 19. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!