Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Egy bank önkényesen megsemmisí...

Viljam Fiser kérdése:

Egy bank önkényesen megsemmisítette a bankkartyamat,kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Történt velem egy olyan dolog a bankommal amiben nem tudok dűlőre jutni magamban h nekem vagy a banki alkalmazottnak volt igaza.

Sztori roviden,hogy elhagytam a bankkartyamat,amit én észleltem is kb rogton es le is huztam a penzkoltesi limiteket 0-ra az applikacioban. Par napra ra hiv a kedves bankom h az elhagyott bankkartyamat egy szemely leadta a kartyamon levo bankfiokba,tiltsak e le. Mondtam h egyelore semmikeppen sem,mert a kovetkezo hetekben mindenkeppen szuksegem kesz ra kulfoldi tartozkodasom soran,mivel az uj addig nem keszulne el,kockazatot vallalom stb.meg is egyeztunk abban h a bankfiokban atveszem majd.Par nap mulva bemegyek a bankba es prezentaltam az elobb leirt tortenest egy banki ugyintezonek,majd nagy tisztelettel kezdemenyeztem a kartyam visszakapasat,amire nemleges valaszt kaptam,hogy a kartyat a megtalalo lemasolhatta,barmikor tortenhet vele igy visszaeles stb. ezt tudomasul vettem,de a kockazatot vallalva szeretnem megkapni a SAJAT kartyamat,amivel majd a kuldolfi par napos tartozkodasom soran fizetnek akkor limit fel,majd ha a vegeztem limit le. Parttalan vita kezdodott koztunk,adide-nem-de az enyem-akkorsem stb. Majd be lett vonva a fiokvezeto/fokvezeto helyettes holgy,parttalan vita ujra,az erveimet meg sem hallgatva fogott egy ollot majd szetvagta a bankkartyamat,majd azt mondta "hihi igy mar nem adhatja oda" .Ez a tett a kulfoldi tartozkodasom lar napjat meglehetosen megnezezitette. Mit csinalhatok ezutan,online panasziras megvolt. Kinek van igaza,legyek hálás es kussoljak inkabb vagy amit tett a bankos holgy az elfogadhatatlan esetleg per ?

TLDR: a megtalalt majd bankfiokba bevitt bankkartyamat a fiokvezeto nem volt hajlando reszemre visszaadni,hanem szemem lattara olloval szetvagta. Kinek van igaza gyerekek ? Per esetleg vagy hallgassak inkabb ?

ma 20:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A banknak mindenképpen igaza van abban, hogy ez a kártya kompromittálva lett és semmiképp sem biztonságos ilyen formán megtartani. Más részről te meg önként vállaltad volna ezt a kockázatot...

Én még így is inkább a banknak adok igazat abban, hogy ezt a kártyát ne engedje vissza használatba (hiszen ők is szívnak vele ha visszaélés történik), viszont akkor nem kellett volna elsőre sem belemenniük, hogy visszadják, hanem helyből azt kellett volna mondani, hogy meg kell semmisíteni és gyártanak újat. Amúgy az újragyártás pár nap, szóval ha csak hetek múlva utazol ez nem lehet gond.

ma 20:48
 2/9 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"szeretnem megkapni a SAJAT kartyamat"

FYI: a kártya nem a tel TULAJDONOD, hanem a banké. Ez általában hátul, elég kis betűvel rá is van írva...

ma 20:52
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A banknak 100 %-ban igaza volt/van.

Ugyanis ha valaki lemásolta pl a kártyát és jogtalanul felvesz töled pénzt az után, hogy (feltételezve) visszakaptad, ezt az összeget utána jogilat követelheted a banktól, nekik meg ez egyértelmüen veszteség.

ma 20:54
 4/9 anonim ***** válasza:

A kártya számmal és a hátulján lévő három számjegyű kóddal még mindig van néhány olyan weboldal, ahol lehet fizetni. Független a kötelező már a kérlépcsős azonosítás elvileg mindenhol. Volt hogy szaladtam bele olyanba, hogy nem kérte.

Most kellemetlen szituáció, de a te érdekeit szolgálja, bár a módszer és a szituáció elég szürreális ami lezajlott. Egyből azt kellett volna mondani, hogy nincs lehetőség kiadni és kész-pont.

ma 20:54
 5/9 anonim ***** válasza:
63%

"amire nemleges valaszt kaptam,hogy a kartyat a megtalalo lemasolhatta,barmikor tortenhet vele igy visszaeles stb. ezt tudomasul vettem,de a kockazatot vallalva szeretnem megkapni a SAJAT kartyamat"

Ez a "de a kockázatott vállalva" szöveg valóban nemes és szépen hangzik, csakhogy ha visszaélés történne akkor te lennél a legjobban felháborodva...

Az valós, hogy aki leadta (vagy tulajdonképpen bárki) lemásolhatta/lefényképezhette a kártyaszámod a CVC kódoddal, ergo bármikor használhatja.

Na most te éppen külföldön vagy (vagy éppen nem, teljesen mindegy), és eltűnik róla 20.000, 50.000, 100.000 forint, az első dolgod lesz megreklamálni a banknál és kiverni a hepajt, hogy márpedig te nem vásároltál ilyen összegben ennél vagy annál a cégnél/webshopnál, térítsék meg a károdat, milyen bank az ahol az ügyfelek pénzét el lehet lopni, stb.stb.

Szóval ez a "vállalom a kockázatot" egy levegőbe hányt mondat, nem vállalnál te semmilyen kockázatot ha eltűnne a pénz a kártyádról akár a külföldön való tartózkodásod alatt.

A bankbiztonság pedig protokoll szerint történik, nem az ügyféltérben helyet foglaló Magdi dönti el, hogy adott esetben mi történik.

Elvesztett majd leadott kártya esetében (pláne ha készülőben van az új) valószínű ez a protokoll, ami még mindig a TE érdeked...

ma 20:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A banknak. Nem adhatják vissza.
ma 21:09
 7/9 anonim válasza:
100%
cool story bro
ma 21:09
 8/9 anonim ***** válasza:
A bankkártya a bank tulajdona, nem a tiéd.
ma 21:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Koszi,inkabb kussolok es elnezest is kerek.
ma 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!