Hogy van bátorságuk elég sokaknak itt Magyarországon 15-20 évre nyakig eladósítaniuk magukat lakásvásárlás vagy -építés céljából? Annyira biztosak (de miért?) abban, hogy nem lesznek nehézségeik a törlesztéssel?
"“az infláció nekik segít, a bank viseli a negatívumokat” A bank úgy állapítja meg a hitel árát (a kamatot) és a kölcsönnel kapcsolatos díjakat, hogy biztosan szépen keressen rajta."
Általában nyilván törekszik erre, de nem mindig jön össze. '2020 második felében vettem fel a hitelem, a kamata nevetséges az elmúlt pár év inflációjához képest. Bár úgy terveztem, eddig nem is előtörlesztem az LTP-t leszámítva.
"Az jó indok, hogy nem akar az ember X éves koráig várni. Ezt el fogja fogadni a végrehajtó is amikor ne adj isten kipakolja az utcára a holmijaidat és viszi a házad?"
Szerintem nagyrészt olyan emberek vesznek fel hitelt, akik ki tudják fizetni, számolnak új munkahellyel, stb. Sok esetben egy pár vesz fel. Úgy könnyebb.
inkább azért röhejes, mert mondjuk 10 éve még 5-7 millióért lehetett venni panel lakást, de gondolom az nem volt jó mert milyen csöves már, és családi ház kellett amire persze nem tellet. Vagy amúgy se volt sok a zsebben mert el lett baxva erre-arra. És persze akkor is vették fel a tizen huszon harcminc milliós hiteleket 25 évekre...
Most meg a megoldás? Albérlet. Mert most tényleg irreálisan drága még egy panel lakás is, 25-30 millió, egy családi ház 80-150 millió. (a városban ahol lakok). Elhiszem hogy erre nincs pénz, de akkor nem kell minden áron lakást venni ember. Szar az albérlet vágom, bármikor kirúghatnak, meg nem a tiéd, de ez van.
Vagy akkor olyan országba költözni ahol nincs ekkora korrupció meg szegénység, és ott lehet szép életet építeni, pl Norvégia vagy Svájc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!