Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy van bátorságuk elég...

Hogy van bátorságuk elég sokaknak itt Magyarországon 15-20 évre nyakig eladósítaniuk magukat lakásvásárlás vagy -építés céljából? Annyira biztosak (de miért?) abban, hogy nem lesznek nehézségeik a törlesztéssel?

Figyelt kérdés

#lakáshitel #hiteltörlesztés #lakáskölcsön #kölcsöntörlesztés #hitelfelvevő #kölcsönfelvevő
nov. 16. 20:22
1 2 3 4
 21/31 nb2019 ***** válasza:
72%

"“az infláció nekik segít, a bank viseli a negatívumokat” A bank úgy állapítja meg a hitel árát (a kamatot) és a kölcsönnel kapcsolatos díjakat, hogy biztosan szépen keressen rajta."

Általában nyilván törekszik erre, de nem mindig jön össze. '2020 második felében vettem fel a hitelem, a kamata nevetséges az elmúlt pár év inflációjához képest. Bár úgy terveztem, eddig nem is előtörlesztem az LTP-t leszámítva.

nov. 17. 12:11
 22/31 anonim ***** válasza:
50%

"Az jó indok, hogy nem akar az ember X éves koráig várni. Ezt el fogja fogadni a végrehajtó is amikor ne adj isten kipakolja az utcára a holmijaidat és viszi a házad?"

Szerintem nagyrészt olyan emberek vesznek fel hitelt, akik ki tudják fizetni, számolnak új munkahellyel, stb. Sok esetben egy pár vesz fel. Úgy könnyebb.

nov. 17. 13:01
 23/31 anonim ***** válasza:
#20: Igen, akkor ha sem a bevétel sem az igények nem növekednek ahogy telnek az évek. Ilyen 10-15 éves ciklusban gondolkozva abszolút jó a gondolat, ha nem terveznek nagyobb léptékben.
nov. 17. 13:14
 24/31 anonim ***** válasza:
44%
Rögtön olvashatod minden nyakig eladósodottól,hogy ő tulajdonképpen jóljár,mert a törlesztője 24 ezer ft-egyéb,még a felvett összeget sem lefedő szám is behelyettesithető-de már az is elinflálódott,jövő hónaptól a bank utal neki pénzt.meg amúgy is végtörlesztett kétszer is.:D
nov. 18. 15:24
 25/31 anonim ***** válasza:
76%

inkább azért röhejes, mert mondjuk 10 éve még 5-7 millióért lehetett venni panel lakást, de gondolom az nem volt jó mert milyen csöves már, és családi ház kellett amire persze nem tellet. Vagy amúgy se volt sok a zsebben mert el lett baxva erre-arra. És persze akkor is vették fel a tizen huszon harcminc milliós hiteleket 25 évekre...

Most meg a megoldás? Albérlet. Mert most tényleg irreálisan drága még egy panel lakás is, 25-30 millió, egy családi ház 80-150 millió. (a városban ahol lakok). Elhiszem hogy erre nincs pénz, de akkor nem kell minden áron lakást venni ember. Szar az albérlet vágom, bármikor kirúghatnak, meg nem a tiéd, de ez van.

Vagy akkor olyan országba költözni ahol nincs ekkora korrupció meg szegénység, és ott lehet szép életet építeni, pl Norvégia vagy Svájc.

nov. 21. 23:56
 26/31 anonim ***** válasza:
90%
#20: ja, ez a "nem fogjuk 20 évig fizetni a hitelt, elő fogjuk törleszteni" ez mindig elhangzik, csak sose lesz belőle semmi, és a végén csak 20 éven át fogják fizetni.
nov. 22. 00:04
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
25. 2005-ben vett egy barátom panelt 8 millióért,az közel 20 év.10 éve sehol pesten nem kaptál 5-7-ért semmit.
nov. 22. 08:16
 28/31 anonim ***** válasza:
50%
#27 40.000-res városban lakok, és 10 éve speciel én vettem 6 millióért panelt. Nem értem miért budapest az etalon mindenkinek. Akkor ennyi erővel ma 10 millióért 2 szintes kertes családi házat kapsz biszembaszom falun ahol 10 ember lakik :D De 8 éve meg egy haverom vett 5 millióért PÉCSEN panelt, igaz ott valami papának az ismerőse adta el aki pénz szűkében volt.
nov. 22. 09:49
 29/31 anonim ***** válasza:
58%
Úgy van bátorságom, hogy jól keresek és tudom, hogyha van valami gebasz, akkor megoldom.
nov. 22. 13:11
 30/31 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem öngyilkosság hitelt felvenni, nyilván én is szeretnðk lakást vagy házat venni,de nincs 25-30 millióm és nem is lesz,marad az albérlet.
dec. 30. 13:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!