Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy van bátorságuk elég...

Hogy van bátorságuk elég sokaknak itt Magyarországon 15-20 évre nyakig eladósítaniuk magukat lakásvásárlás vagy -építés céljából? Annyira biztosak (de miért?) abban, hogy nem lesznek nehézségeik a törlesztéssel?

Figyelt kérdés

#lakáshitel #hiteltörlesztés #lakáskölcsön #kölcsöntörlesztés #hitelfelvevő #kölcsönfelvevő
nov. 16. 20:22
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
64%
Szerinted hogy vegyenek lakást a fiatalok szülői segítség vagy öröklés nélkül?
nov. 16. 20:25
 2/31 A kérdező kommentje:
De egyáltalán nem tartanak attól, hogy huzamosabb időn át megcsúszhatnak a törlesztéssel, és a bank felmondja a hitelszerződést? És akkor se lakásuk nem lesz (a bank elárverezteti), se vissza nem kapják az addig éveken át fizetett törlesztőrészleteket.
nov. 16. 20:33
 3/31 anonim ***** válasza:
85%

Nem tesznek a szüleik lakást mindenki alá, a jövedelmi helyzetük pedig csak az önerő összegyűjtését teszi lehetővé. Nem szeretne mindenki albérletben lakni vagy a szüleivel élete végéig. Lehet valakinek ez furcsának tűnik, de a világ így működik. Én jövőre tervezem betenni a nyugdíjpénztári megtakarítást, a piaci alapú hiteleseknek marad ez vagy az előtörlesztés. Nem tervezem amúgy a 20 évet végig fizetni, amikor tudok és a lehetőség vagy a körülmények engedik akkor próbálom csökkenteni a tőke összegét.

Amúgy a fizetések emelkednek évről évre és az ingatlan értéke is fokozatosan emelkedni fog. Ma egy 100-150 ezres tölesztő lehet soknak tűnik, az 5 év múlva teljesen mást fog érni.

nov. 16. 20:36
 4/31 anonim ***** válasza:
87%

Épeszü emberek annyi hitelt vesznek fel, amit tudnak törleszteni. Másrészt ha az öneröt össze tudták gyüjteni, akkor a törlesztéssel ök járnak jól, mert az infláció nekik segít, a bank viseli a negatívumokat.

Aki nem tudja fizetni a hitelt, ott vele van valami nagy baj, nem tudja a pénzét beosztani.

nov. 16. 20:41
 5/31 A kérdező kommentje:
“Lehet valakinek ez furcsának tűnik” - nem tűnik furcsának, mert én sem számíthatok szülői segítségre.
nov. 16. 20:41
 6/31 A kérdező kommentje:
“az infláció nekik segít, a bank viseli a negatívumokat” A bank úgy állapítja meg a hitel árát (a kamatot) és a kölcsönnel kapcsolatos díjakat, hogy biztosan szépen keressen rajta.
nov. 16. 20:44
 7/31 A kérdező kommentje:
Ami nekem furcsa, hogy annyira biztosak abban, hogy nem lesznek tartósabb időn át munkanélküliek, vagy nem éri őket rokkantságot eredményező baleset?
nov. 16. 20:47
 8/31 A kérdező kommentje:
Vagy betegség.
nov. 16. 20:49
 9/31 anonim ***** válasza:
92%
20 évre vettem fel mert így jobban megéri az előtörlesztéssel miatt, a jelenlegi törlesztő a fizetésem 16,5 % de innentől az infláció mar nekem dolgozik
nov. 16. 21:12
 10/31 anonim ***** válasza:
86%
Én 25 évre vettem fel, de 5 év alatt végtörlesztettem. Aki nem vesz fel hitelt és élete végéig albérletben él, annak mikor lesz lakása, pénze?
nov. 16. 21:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!