Mi értelme lesz a munkáshitelnek?
#10 "Ez esetben mi, többiek"
Én is fizetek SZJA-t, csak kevesebbet még pár évig. De utána meg többet fogok fizetni mint az átlag, 10 év távlatában bőven pluszban leszek az átlaghoz képest, szóval most emiatt nincs lelkiismeret furdalásom.
Meg ennyi erővel senki ne is fektessen állampapírba? (Merthogy annak a kamatára mondtam ezt a szót ami így beragadt, ráadásul a kontextusból "számomra gyakorlatilag" érződnie kellene hogy hogy értettem az ingyent. Nyilván tudom, hogy nincs szó szerint ingyen, csak nekem nem kell többet tennem érte ahhoz képest, amit amúgyis tennék.)
Nem azt mondom, hogy egyetértek azzal, ahogyan az állam költi az adófizetők pénzét. De tedd a szívedre a kezed, és mondd, hogy a helyemben nem vennéd fel.
#12 Valóban, most láttam én is.
Na nem baj. Így amúgy egy fokkal értelmesebb is az elképzelés.
#13 Az volt az eredeti indok, hogy a diploma nélküli dolgozó fiatalok elesnek a diákhitel lehetöségétől. Csak a diákhitel egyáltalán nem kamatmentes. Ráadásul a 3. gyerek megszületése után az összes további tartozást elengedik. Onnantól tényleg "ingyen pénz". Tehát inkább támogatás, mint piaci alapon működő, klasszikus hitel.
Szóval több éve dolgozó, harmincas egyedülálló diplomásként megint csak lemaradtam az "ingyen pénzről". :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!