Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Van értelme az alábbi gondolat...

Van értelme az alábbi gondolatmenetnek? (Részvényalapok)

Figyelt kérdés

A befektetéseim jellemzően részvényalapokba vannak. Van kötvény is meg egyebek, de a részvényalapok az izgalmasak a kérdésemet tekintve. Szóval a FED közelgő kamatcsökkentése miatt azon gondolkozok, hogy profitot kellene realizálni és valahol a "csúcs" közelében kiszállni a részvényalapokból.

Az elmúlt cirka 20 évben amióta befektetéseim vannak nem különösebben foglalkoztam ilyen téren a dolgokkal, úgy voltam vele hogy én hosszú távval számolok a befektetéseket tekintve. Ezalatt azért volt pár válság, nehezebb időszak ami nem viselt meg mert tudom miről szól az egész sztori és természetesen vállalom/vállaltam hogy papíron a befektetéseim pillanatnyi értéke csökken. Visszagondolva viszont jobban jártam volna ha a jelekre figyelve kiszállok... majd a jókora esés után ismét megveszem gyakorlatilag ugyanazokat a termékeket amik addig is voltak nekem. Nem mondom hogy az a szisztéma amit eddig csináltam nem volt jó, mert soha nem adtam el vesztőben semmit... de csinálhattam volna jobban akár. (?!)

Mi a vélemény? Kiülni a beszakadó periódust vagy okoskodni és eladni... várni... és aztán megint venni?

szept. 6. 00:27
 1/3 anonim válasza:
100%
A gondolatmenetednek van értelme, és sok befektető éri el a sikeres eredményeket a piaci trendek és kamatváltozások figyelembevételével. Piaci időzítés, azaz a vásárlás és eladás pontos időzítése sokszor nehéz és kihívást jelent, mivel a piac előrejelzése és reakciója nem mindig kiszámítható. Hosszú távú befektetés esetén a piac ingadozása természetes, és gyakran a hosszú távú növekedés az, ami meghatározó. Azonban, ha úgy érzed, hogy a közelgő kamatcsökkentés hatására érdemes lehet profitot realizálni és később visszavásárolni, akkor az egy érvényes stratégia lehet. Az, hogy kiszállj-e és később visszavásárolj, a saját befektetési céljaidtól, kockázattűrő képességedtől és piaci előrejelzéseidtől függ. Érdemes mérlegelni a saját helyzetedet, esetleg konzultálni egy pénzügyi tanácsadóval, mielőtt végleges döntést hozol.
szept. 6. 03:04
 2/3 anonim ***** válasza:
76%
Ha csokkentik a kamatokat, akkor a reszvenyek ara varhatoan megno, nem?
szept. 6. 07:22
 3/3 anonim ***** válasza:
60%

A részvények akkor fognak esni, ha a közelgő kamatcsökkentés túl későinek bizonyul és elkerülhetetlen a recesszió.

Ezt egyelőre még nem tudni, ha lehetne tudni, akkor a részvényárak már lezuhantak volna.

Összességében az egy tévhit, hogy okosabb tudsz lenni a piacnál.

szept. 6. 09:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!