Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Okozhat problémát OTP áruhitel...

Okozhat problémát OTP áruhitel igénylésnél az, ha korábban OTPs voltam, de 1.5 éve otthagytam őket, megszüntettem a számlám? Vagy nem lennék hitelképes az OTP szerint?

Figyelt kérdés

Szóval, webshopon keresztül igényeltem volna részletfizetést/kamat nélküli hitelt.

Azzal kezdte az OTPs oldal, hogy van-e netbankom. Rányomtam, hogy van. Tudta a rendszer a telefonszámom az SMS küldéshez és az adataimat is (sima otp bank appba nem tudok bejelentkezni, utĺlag néztem).

Régóta bejelentett munkám van, cafeteriám is van (fel is tüntettem).

Az igényelt hitel a nettó fizetésem 2.5xese lett volna. Ez túl nagy összeg lenne?

Vagy az lenne a baj, hogy nem talált meg rendesen a rendszerben a program? (Adataimat tudta a felület de az otp bank appba már nem tudok bejelentési, nem talál fiókot).

Vagy tényleg nem lennék képes fizetni 38k törlesztő a rendszer szerint, picit több fizetésből, mint minimálbér?

#OTP netbank #OTP árúhitel
nov. 9. 07:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha megszüntetted a számládat az OTP-nél, akkor ott nyilvàn nincs aktív netbankod, mivel nincs számla, amihez hozzá lehetne kötni az adataidat.
nov. 9. 07:55
 2/4 A kérdező kommentje:

Akkor miért tudta a rendszer, hogy az email címemhez, melyik telefonszámra kell küldeni 2fa kódot?

Akkor lehet, hogy ezért utasították el a kérelmem? (Nem indokolták, hogy miert)

nov. 9. 08:01
 3/4 anonim ***** válasza:

De miért nyomtál rá, hogy van netbankod, ha nincs?

Igen, simán elutasíthattak emiatt, ugyanis ha bankon belüli vagy (te ezt állítottad), akkor sok adatot nem kérnek el, mert látják a rendszerben, nálad viszont ehhez nem férnek hozzá, így hiányos a kérelmed.

Egyébként a jövedelmednek maximum a fele terhelhető (nem egyenként, összesen, ha más kiadásod is van), ha ebbe belefér a 38k, akkor hitelképes vagy.

nov. 9. 08:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Azért tudta a rendszer, hogy hova kell küldeni a kódot, mert volt ott fiókod, de hiába vannak belépési adataid, ha nincs ott aktív számlád (tehát aktív netbankod sincs).
nov. 10. 03:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!