Okozhat problémát OTP áruhitel igénylésnél az, ha korábban OTPs voltam, de 1.5 éve otthagytam őket, megszüntettem a számlám? Vagy nem lennék hitelképes az OTP szerint?
Szóval, webshopon keresztül igényeltem volna részletfizetést/kamat nélküli hitelt.
Azzal kezdte az OTPs oldal, hogy van-e netbankom. Rányomtam, hogy van. Tudta a rendszer a telefonszámom az SMS küldéshez és az adataimat is (sima otp bank appba nem tudok bejelentkezni, utĺlag néztem).
Régóta bejelentett munkám van, cafeteriám is van (fel is tüntettem).
Az igényelt hitel a nettó fizetésem 2.5xese lett volna. Ez túl nagy összeg lenne?
Vagy az lenne a baj, hogy nem talált meg rendesen a rendszerben a program? (Adataimat tudta a felület de az otp bank appba már nem tudok bejelentési, nem talál fiókot).
Vagy tényleg nem lennék képes fizetni 38k törlesztő a rendszer szerint, picit több fizetésből, mint minimálbér?
Akkor miért tudta a rendszer, hogy az email címemhez, melyik telefonszámra kell küldeni 2fa kódot?
Akkor lehet, hogy ezért utasították el a kérelmem? (Nem indokolták, hogy miert)
De miért nyomtál rá, hogy van netbankod, ha nincs?
Igen, simán elutasíthattak emiatt, ugyanis ha bankon belüli vagy (te ezt állítottad), akkor sok adatot nem kérnek el, mert látják a rendszerben, nálad viszont ehhez nem férnek hozzá, így hiányos a kérelmed.
Egyébként a jövedelmednek maximum a fele terhelhető (nem egyenként, összesen, ha más kiadásod is van), ha ebbe belefér a 38k, akkor hitelképes vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!