Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Tudok tenni valamit ez ügyben...

Tudok tenni valamit ez ügyben a rendőrségnél?

Figyelt kérdés
18 évesen apám a nevemre iratta az autóját, mivel neki tartozása volt, és ne foglalják le. Eladta az autót rokonnak, de üzembe tartóival, mivel a rokonnak nem volt pénze átiratni. Ez körülbelül három éve volt. A rokon többszöri figyelmeztetés ellenére se iratta át az autót, pedig megtehették volna, csak sajnálták az átírás költségeit. Most úgy alakult, hogy én nekem lett egy telekom számlám, ami végrehajtóhoz került, ezáltal lefoglalták az autót. A rokon fog jönni követelni az autó árát. Tehetek ez ügyben valamit?

tegnap 14:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Jogilag rendben vagytok, a rokonnak nincs tulajdona a kocsiban, jogilag így járt.

Egyéb oldalról viszont neked kéne kifizetni a rokont.

tegnap 15:10
 2/9 A kérdező kommentje:
De miért kellene kifizetnem mikor ő nem iratta át az autót többszöri felszólítás ellenére se
tegnap 15:19
 3/9 A kérdező kommentje:
Jogilag nem kötelezhetem az autó átírására vagy nem mondhatok le a tulajdoni jogról?
tegnap 15:23
 4/9 anonim ***** válasza:

Mivel üzembetartót váltottatok csak, így nem lett eladva, nem kell átiratni semmit se.

Lemondhatsz a tulajdon jogodról, ha begurítod egy bontóba.

tegnap 15:27
 5/9 anonim ***** válasza:

Az üzrembentartó szerzödésnél az autó a tulajdonos nevén marad, nem a tulajdonjogot adtad el, hanem csak a használati jogot.

Ez olyan, mintha van egy lakásod, valakinek kiadod bérletbe (ö használja a te tulajdonodat), de nem írhatja át a saját nevére, mert nem az övé.

A rokon nem követelhet semmit, mert ö nem vette meg az autót, ez csak egy téveszme sokak részéröl, hogy az üzemberntartói bármiféle tulajdonjogot ad.

tegnap 15:31
 6/9 A kérdező kommentje:
És akkor le se tudok mondani a tulajdoni jogomról se ha jól értem
tegnap 15:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Kifizetni a tartozásaidat. Azt teheted.
tegnap 15:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Mivel jelenleg az autó lefoglalás alatt áll, így nem. Addig kellett volna míg a végrehajtó rá nem tette a kezét.
tegnap 15:40
 9/9 A kérdező kommentje:
Ki szeretném fizetni természetesen. A felét kifizettem már, már csak a másik fele van.
tegnap 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!