Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy működik a folyószámlahite...

Hogy működik a folyószámlahitel? A kövi hónapban elveszik a fizetésemet/munkabérem ha elköltöm?

Figyelt kérdés

Annyit értek csak, ha már nincs a munkabéremből, mégis tovább tudok a kártyámmal költekezni egy megadott kerethatárig.

Amit következő hónapban levonnak a fizetésbol.

Igenám csak en kapok 300 ezres munkabért, a folyószámla hitelkeret meg beállítható akár 1 milliora is.

Szoval ha elköltenék mkndjuk 600 ezret egy hónapban a hitelkeret terhére, másik hónapban levonják a 300 as munkabérem? Aztan 2 honapig magyarán éljek meg nulla ft-bol?

Komolyan nem értem az egészet.

Az ugyintéző meg csak azt mondja, hogy igen amikor jön a fizum, az ismét feltölti a hitelkeretet.

Tehát egy idő mulva a hitelkeretből élnék?

Pl jon a fizum az elmegy folyószámlahitel feltöltésre aztán a folyószámla hitelből élek végtelenségig is?

Meg akkor miert lehet magasabb kb 5 ször annyi is a keret mint a munkabér?

Az olyan válaszok hogy ne vegyél fel hitelt meg masmilyet vegyél fel, mert kisebb a kamata stb, nem érdekelnek most.

Csak es kizárolag a folyoszámla hitelkeretről érdeklődöm.

okt. 18. 09:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

"Szoval ha elköltenék mkndjuk 600 ezret egy hónapban a hitelkeret terhére, másik hónapban levonják a 300 as munkabérem? Aztan 2 honapig magyarán éljek meg nulla ft-bol?"

Lényegében igen.

"Az ugyintéző meg csak azt mondja, hogy igen amikor jön a fizum, az ismét feltölti a hitelkeretet."

Mert ő a pozitívumot emeli ki, ez a dolga.

"Tehát egy idő mulva a hitelkeretből élnék?"

Ha ostoba vagy, akkor igen.

"Meg akkor miert lehet magasabb kb 5 ször annyi is a keret mint a munkabér?"

Azért, mert a bank ebből él, hogy a hiteldíjat beszedi.

A folyószámlahitel nem arra való, hogy folyamatosan használd, hanem hogy ha átmenetileg pár napra szükséged van rá, akkor minuszba tudj menni.

Ha folyamatosan a folyószámlahiteled ketyeg, az azt jelenti, hogy nincs semmi megtakarításod, tehát eleve nem szabadna hitelkeretet kérned.

okt. 18. 13:32
 12/12 meszigabor válasza:
Ezt amúgy ilyen "utolsó mentsvár"-ként szokták használni. Nekem is van pl, mert a fizetésem egy részét félreteszem vagy befektetem minden hónapban és van egy másik általam kalkulált körülbelüli összeg amiből élek. Ez nekem pl azért hasznos, mert mondjuk most volt karácsony, kicsit többet költöttem, akkor lement -20k-ra az egyenlegem hó végére, ezt a kövi fizum visszatölti, ami 20k-val így kevesebb lesz, plusz fizetek rá egy kamatot ilyen kb 1000 forintot. Januárban kicsit kevesebbet költekezek, így nem megy 0 alá, ezzel kész is nincs további teendő. Ezzel azt értem el, hogy nem kellett hozzányúlnom a megtakarításaimhoz, de mégis tudtam venni ajándékot és nem kellett vajas kenyeret élnem. Ez nekem megérte azt az 1000 forint kamatot. Szerintem erre tökéletes, viszont 1 milliót biztos nem költenék el belőle, mert az rengeteg és asszem valami 30-40%-os éves THM van rá ami nagyon sok. Akkor már inkább kiveszek valamennyit a megtakarításaimból.
jan. 8. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!