Mennyi félretett pénzt lehet egyösszegben egyszerre befizetni lakossági számlára "következmény" nélkül?
Az országban rengetegen dolgoznak minimálbérre bejelentve (vagy arra se) és + boríték.
Namost ha valaki havonta vagy összegyűjtve egyszerer pénzt fizet be a bankba miközben kp-t nem vesz fel, az azért könnyen felvethetne kérdéseket..
Lehet hogy nincs igény a kormány részéről erre.. de tudomisén.
"miközben kp-t nem vesz fel"
Pont ez az. Én külföldön élek, de még itt is felvonják a szemöldöküket. Itt 8000 euró a legtöbb embernek nem számít hatalmas összegnek, ennyit akartam egyszer befizetni kp-ban a számlámra (jó fizetésem is van, nem kellene ennek problémát okoznia náluk).
A pénztáros rögtön megdöbbent és gyanakodva nézett rám, kérdezgetett, hogy honnan van a pénz, én egy idő után már csak cinikusan válaszoltam, mert azért hagyjon már békén (legálisan szerzett pénz), aztán mikor rájött, hogy tulajdonképpen elutasítani azért mégsem tud, akkor aláíratott egy nyilatkozatot, hogy én ezt a pénzt több év (!) alatt vettem fel készpénzben stb. Hihetetlen volt. A nap végére jelent meg a számlámon az összeg, mire ellenőrizték.
Szóval most már mindenhol szigorodnak a dolgok, és ráadásul a minimálisnál több készpénz tartása furcsa dolog lett a világban.
És mért akarod befizetni lakossági számlára? A díjak miatt csökkenni fog az 5 millió Ft.
OTP-ben még befizetési díj is van!
Valami olyanba tedd, ami fial is, ne lakossági számlára.
7: Nem adtál el soha lakást?
Van, akinek 350 000 000-s lakása van... naponta százával kelnek el, nem ellenőrzi senki.
12: Pesten a napi bevételt fizetik be a boltok, sokszor többtízmillió Ft-ot...
És mondjuk ha autókereskedésed van, még többet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!