Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mennyi félretett pénzt lehet...

Mennyi félretett pénzt lehet egyösszegben egyszerre befizetni lakossági számlára "következmény" nélkül?

Figyelt kérdés
Tipikus otthoni szekrényben összespórolt pénzről van szó, kb öt millió Ft.
okt. 11. 09:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
65%
Bármennyit be lehet fizetni következmény nélkül, ha legális úton lett a tiéd a pénz.
okt. 11. 09:15
 2/15 anonim ***** válasza:
15%
Én úgy tudom 2 millióig nem kérdeznek, hogy honnan van. A fölött igazolni kell. De bankban, vagy ahová be akarod tenni, ott megmondják.
okt. 11. 09:16
 3/15 anonim ***** válasza:
73%
A pénztárban rákérdeztem múltkor, megfogtam egy köteg pénzt, hogy befizetem, épp 3995000-et sikerült, és elkezdtem aggódni, hogy nehogy 4 millió legyen a limit, de a hölgy megnyugtatott, hogy 10 millió felett kötelesek forrásigazolást kérni.
okt. 11. 09:31
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Bankautomatában is befizethető?
okt. 11. 09:59
 5/15 anonim ***** válasza:
49%
Automatában meg van határozva, hogy egyszerre hány bankjegyet fizethetsz be.
okt. 11. 10:13
 6/15 anonim ***** válasza:
48%
Úgy félnek az emberek, hogy nehogy a pénzük eredetét igazolniuk kelljen, mint ha kokaincsempészetből, meg emberkereskedelemből kuporgatták volna össze a százezer forintjukat…🤦🏼‍♂️
okt. 11. 10:20
 7/15 anonim ***** válasza:
20%
Vagy talán nem akarjuk, hogy a bank zárolja a pénzt, és ne férjünk hozzá a vizsgálat miatt 30 munkanapig? :)
okt. 11. 10:36
 8/15 retektorta válasza:
31%
#6 Mert emlékeznek még a nem olyan régen divatos vagyonosodási vizsgálatokra, ahol persze nem a bűnözőket zaklatták, hanem a kisembereket. Pl. egy ismerős elvált, megvette a férje tulajdonrészét a közös ingatlanukban, ebből is vizsgálat lett.
okt. 11. 11:23
 9/15 retektorta válasza:
10%
#1 Ez nem ennyire egyszerű, ha a kérdező legális úton szerezte a pénzt, de egy NAV vizsgálatkor nem tudja bizonyítani az eredetét, akkor problémája lehet. Mostanság nem nagyon vannak ilyen vizsgálatok, de ki tudja, bármikor elkezdhetik újra.
okt. 11. 12:11
 10/15 anonim ***** válasza:
46%

"Tipikus otthoni szekrényben összespórolt pénzről van szó, kb öt millió Ft."

Igen, teljesen életszerű.

Az is, hogy mostanra megvilágosodtál és bankba tennéd.

okt. 11. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!