Provident tartozás mennyi idő után évül el?
Felvettem, munkanélküli lettem, majd beteg. 80.000Ft volt, erre most követelnek 600.000Ftot. Jelenleg semmi jövedelmem, bő tíz éve már. A követelés havi 20.000Ft, három éven keresztül, egyszerűen nem tudom előteremteni.
A papír szerint az engedményezés időpontja 2019, ez mit jelent?
Tíz éve nincs jövedelmem.
A kölcsön időpontjára nem emlékszem, közvetlenül előtte lehetett.
2019-ben adták át a követeléskezelő cégnek.
Soha nem fog elévülni.
Magyarországon a tartozások soha nem évülnek el, bizonyos körülmények között előfordulhat olyan helyzet, hogy bírósági úton nem végrehajthatóvá válik egy tartozás. Ám maga a tartozás soha nem évül el.
Az meg, hogy 10 éve nincs jövedelmed, az elég nagy probléma. Így akarod leélni a hátralevő életedet?
Ha fizikai munkát nem bírsz, ma a home office korszakában gyakorlatilag csak az nem dolgozik aki nem akar.
#6, ez érdekel, h bírósági úton meddig hajtható be.
Tíz éve nem voltam kinn a lakásunkból, és már járni se nagyon tudok.
Ez nem fog elévülni és lehet, hogy érdemes mégis elgondolkodnod, hogyan tudnál fizetni nekik, mert ha végrehajtóhoz kerül, akkor ráterhelhetik a lakásodra is és extrém esetben elúszhat az otthonod is.
Ha 10 éve nincs semmi jövedelmed, akkor gondolom van családod, aki eltart, mert máskülönben hogy lehetne? Próbálj segítséget kérni tőlük, egyezkedj a behajtóval, valamit lépj. A legrosszabb az, ha semmit nem csinálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!