Hova tűnhetett a pénz a kártyámról?
Sziasztok
Több, mint 5000 forint tünt el a Raiffeisen bankkártyámról, amit a netbank nem is jelez.
2500 forint volt kb még a kártyámon, de levontak kb 3000 forintot még évi számladíjra. Viszont az egyenlegem kb -500 forint helyett -5000, amit teljesen nem értek. Hogyan lehet ez? Nem egyszer kerültem már mínusz összegbe, és lehet, hogy egy bizonyos mínuszba kerülés után valami plusz díjat számolnak fel? Tisztán emlékszem a bankkártyán lévő pénzre, mert terveztem vele a közeljövőben.
Kérdezd meg a bankodat, hogy mi volt, ha nem jut eszedbe semmi egyéb költés, amit még zároltak, de nem látszik pontosan, hogy mi az.
A mindjárt itt üvöltöző beteget, hogy "kártyán nincs pénz" hagyd figyelmen kívül, teljesen érthető, amit írtál, és ez a lényeg.
A bankkártya az egy plasztikkártya, a felülete sima. Ha nem vízszintes helyzetben van, mikor pénz van rajta, akkor az leeshet észrevétlenül. Valami ilyesmi történhetett veled.
Érdemes bankSZÁMLÁN tartani a pénzt a kártya helyett, mert egyrészt úgy nem fizikai formában kell a kártyán egyensúlyozni, másrészt nyomon követhető a változása utólag is, mert a netbankban megtekinthető a számlatörténetünk, ez tartalmazza az összes terhelést és jóváírást a számlanyitásig visszamenőleg, ezek összege adja a számla aktuális egyenlegét. Netbankkal nem rendelkező ősemberek is kapnak úgynevezett számlakivonatot, amely dokumentum a fent részletezet számlatörténet általában egy havi szeletét tartalmazza. A számlakivonatok összessége ugyanúgy tartalmazza az összes terhelést és jóváírást.
“3. Fúúú, olyan vicces vagy, meg okos, hogy most nagyon oda meg vissza van mindenki. Bár sokkal több meló ez mint beírni, hogy "kártyán nincs pénz" - szerintem térj vissza ahhoz, tömör, lényegretörő, nem időigényes.”
Szükség lehet ilyen szájbarágósabban megfogalmazni, hátha így jobban felfogja végre a sok paraszt…
Ha értenék azt az alap dolgot, hogy mi az a bankszámla, és ehhez képest mi az a bankkártya, akkor nem lennének ilyen tanácstalanok szerencsétlenek, hogy hova lett az 5ezer fillérük.
Ezzel szemben a te megjegyzésed nem valami konstruktív, sem releváns. Szóval neked pedig azt tudom tanácsolni, hogy maradj a jegyzettömb nevű alkalmazásnál gondolataid rögzítésére, úgy csak a saját géped tárhelyét foglalod teljesen feleslegesen.
Csak úgy nem tűnik el a pénz sehova, akkor nem stimmelne az egyenleg, mindennek nyoma van.
Ott lesz a számlatörténetben vagy a folyamatban levő tranzakciók között, zárolva lehet.
9. Nem voltak itt károgók, csak egy okoskodó, aki azt hiszi egymaga meg tudja változtatni a berögzült köznapi nyelvhasználatot, és minden bankkártyás kérdés alá jön bizonygatni, hogy ő milyen okos, bezzeg a többi "paraszt" (ahogy ő mondja). Valójában a pénzügyekhez nyilván csak elméletben ért, ha egyáltalán, de a gyakorin mindenki nagy vitéz.
Örülök, hogy fény derült az ügyedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!