Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Fel tudunk venni 70millió...

Fel tudunk venni 70millió forint lakáshitelt?

Figyelt kérdés

Tudom, miért itt kérdezem. Nem kell aggódni megyek szakértőhöz. Csak kíváncsi vagyok.

Van egy szuper lehetőség. Egy nagy ház 6 lakással. A legnagyobbikban laknánk mi, a többi jelenleg is ki van adva, úgyhogy bérlőt sem kell keresni.

Már csináltam kalkulációt. 450ezret kell fizetni havonta.

Igazából azt bőven ki tudjuk fizetni pluszban, de még van bevétel a bérbeadásból is.

Tudom költeni is kell, tönkre megy ez az. Világos. A bank számításba veszi azt is, hogy az ingatlan bevételt is termel?

A fenti összegre lenne szükség még pluszban, ez amit sehonnan már nem tudunk összekaparni.

Egyszeri embernek ennyit úgymond odaadnak.

Azért vagyok bizonytalan, mert eddig az volt a terv, hogy veszünk egy szimpla családi házat. De ezen nagyon megakadt a szemünk, és egy életre szóló befektetés lehet.

Köszi ha elolvasod, és válaszolsz.

szept. 22. 20:48
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
24%
Ez nem urban legend. Nálunk mindegy jelzáloghitel szerződésben benne van. Konkrétan ezzel is foglalkozom.
szept. 22. 23:42
 12/29 anonim ***** válasza:
92%
Csokos hitelek esetén nem lehet bérbeadni
szept. 23. 02:36
 13/29 anonim ***** válasza:
84%
Kicsit gyanus ez nekem, ilyen szep lehetoseget el akar adni a tulaja...
szept. 23. 05:23
 14/29 A kérdező kommentje:
Elég idős, ő lakik a nagy lakásban.
szept. 23. 05:30
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a CSOK-osokat.
szept. 23. 06:37
 16/29 anonim ***** válasza:
80%

Akkor elég hülye valaki, ha alàír olyan lakáshitel szerződést, hogy nem adhatja ki. 20-30 év alatt azért történhet egy-két dolog, még akkor is, ha nem kiadásra vesz valamit az ember. Sőt a bank saját magával bäszik ki, mert ha pl valaki nem tud fizetni, akkor a bérleti díjból tudná fedezni a törlesztőrészleteket.

Szóval melyik ez a hülye bank?

szept. 23. 07:41
 17/29 anonim ***** válasza:
60%
Legalább 3 bankot tudok. Nem fogom a sajátunkat nevesíteni, de igen nagy bank.
szept. 23. 09:55
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs más hiteletek, akkor épp bevállalható, bár nem tudom, hogy az Euró honnan jön. Ha külföldön dolgoztok, magyar bank nem fog nektek hitelt adni, külföldi bank meg nem fog magyar lakásra jelzálogot adni, tehát bukta.

Ha meg vállalkozók vagytok, akkor ott a bank sokkal szigorúbban szokta nézni a jövedelmeket.

Egyébként asszonnyal ketten kb ennyit keresünk, de nem mernénk bevállalni havi 450-es törlesztőt.

szept. 23. 10:53
 19/29 anonim ***** válasza:
78%
Az meg, hogy a hitelből vett ingatlant nem adhatod ki, nettó hülyeség. Az ingatlanon csak jelzálog jog, elidegenítési tilalom van, de a tulajdonos az adós. Tulajdonosként pedig kiadhatja az ingatlant, hiszen az nem keletkeztet földhivatali bejegyzést. Értelme se volna egy ilyen tiltásnak.
szept. 23. 10:54
 20/29 anonim ***** válasza:
33%

Hogyne lenne. A bérbe adott ingatlanok bizonyítottan sokkal gyorsabban amortizalodnak, sokkal kevesebbet költenek rájuk és a bank csak a tulajdonossal tud kotelezvenyeket alairatni. Ha még benne ül egy bérlő érvényes bérleti szerződéssel jogosan akkor már egy kilakoltatás sokkal macerasabb és tovább tart.

A banknak meg kvara nem érdeke, hogy megélhetést biztosítson bárkinek. Neki az ingatlan a fedezete, ha nem jut pénzhez majd árvereztet.

szept. 23. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!