Fel tudunk venni 70millió forint lakáshitelt?
Tudom, miért itt kérdezem. Nem kell aggódni megyek szakértőhöz. Csak kíváncsi vagyok.
Van egy szuper lehetőség. Egy nagy ház 6 lakással. A legnagyobbikban laknánk mi, a többi jelenleg is ki van adva, úgyhogy bérlőt sem kell keresni.
Már csináltam kalkulációt. 450ezret kell fizetni havonta.
Igazából azt bőven ki tudjuk fizetni pluszban, de még van bevétel a bérbeadásból is.
Tudom költeni is kell, tönkre megy ez az. Világos. A bank számításba veszi azt is, hogy az ingatlan bevételt is termel?
A fenti összegre lenne szükség még pluszban, ez amit sehonnan már nem tudunk összekaparni.
Egyszeri embernek ennyit úgymond odaadnak.
Azért vagyok bizonytalan, mert eddig az volt a terv, hogy veszünk egy szimpla családi házat. De ezen nagyon megakadt a szemünk, és egy életre szóló befektetés lehet.
Köszi ha elolvasod, és válaszolsz.
"Már csináltam kalkulációt. 450ezret kell fizetni havonta."
Ha van a háztartásnak 900ezres bevétele, akkor igen.
"A bank számításba veszi azt is, hogy az ingatlan bevételt is termel?"
Nem szokták.
Sőt, sok bank magánszemélynek adott lakáshitel esetén egyenesen tiltja a bérbeadást. Bár én még olyanról nem hallottam, hogy ezt valaha ellenőrizték volna...
70 milliós lakáshitel manapság még csak nem is extrém, amikor BP-en néhol már 1.5-2M forintos négyzetméter árak vannak... A kérdés mindig csak az, hogy mennyit ér az ingatlan, mennyi az önerőd és mennyi a havi bevételetek.
A havi bevétel 2100€ fejenként.
Az önerő elég, mint írtam már csak a fenti összeg hiányzik.
#8 - Ez valami urban legend. Sehol nem szerepel a hitelszerződésemben, hogy ne adhatnám bérbe.
Még annyi se, hogy tájékoztatnom kéne a bankot.
Nyilván sokan csinálják, hogy hitelből vett ingatlant bérbeadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!