Nem lesz ebből baj?
Sziasztok! Vettünk az Euronics-ben hitelre mosógépet és tabletet.
Kérték a cég telefonszámát. Hívni fogják őket?vagy miért kellett? Mert lehet rossz számot adtam meg nagyon félek.... Amúgy sikerült a hitel a Cofidisnél
Általában azért kérnek telefonszámot, hogy a munkáltatónál le tudják ellenőrizni, hogy valódi jövedelemigazolást nyújtottál be hozzájuk.
Tőlem, mint munkáltatótól nyugodtan kérhetnek telefonon információt, mert úgysem adom ki. Milyen alapon adnék ki információt egy leellenőrizhetetlen valakinek telefonon bármelyik dolgozómról is?
Nem is értem ezt a fajta "divatot".
Hát pedig simán kiadja 99%uk. Mivel aláírja delikvens, hogy ehez hozzájárul, az a kevés aki nem az emailen küldi meg.
Ha nem lehet ellenőrizni, de szükséges lenne, akkor elutasítják a kérelmet.
A munkáltatónak csak igazolni kell, hogy valósak az adatok amiket közölnek vele, nem új adatokat kiadni.
Most akkor hívni fogják?akkor is ha már megkaptam a hitelt? Mert már tegnap megkaptam
Ki is hozhattam a termékeket,annyi hogy azt mondták csak hogy kb 3 hét még megjön postán a papír a Cofidistől és azon lesz rajta a számlaszám amire utalni tudok
ha megkaptad, akkor már nem fogják. részükről le van zárva.
Nem kérnek munkáltatóit általában ha náluk vezeted a számlát, vagy alacsonyabb a hitelösszeg, akkor számlakivonatot is elfogadnak.
Én így vettem 250e-s laptopot. számlakivonattal, nem kellett munkáltatói, csak az adatokat kellett megadnom.
Nem oda jön a pénzem hozzájuk,de valóban nem túl drágák voltak a termékek egy olcsó mosógép volt 144ezer meg egy tablet 60 ezer.
És az utolsó 3 havi számla kivonatot kérték el.
"Hát pedig simán kiadja 99%uk."
Tudom, és elég nagy baj.
Évek múlva derült ki olyan is, hogy banki megkeresésre tiltották a dolgozó bérét egyes munkáltatók annak beleegyezése nélkül.
Én nyitottam fel a munkáltató szemét, hogy ez egy full törvénytelen dolog. Tiltani kizárólag végrehajtható okirat alapján lehet vagy NAV, vagy ÖBV, vagy bírósági megkeresés alapján. Csak úgy random nem vonhat le a dolgozó béréből banki megkeresés alapján a munkáltató.
Egyesek nincsenek tisztában a törvényekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!