Állampapírba érdemes-e havi rendszereséggel kisebb összeget berakni, kevés induló összeg mellett?
Még csak ismerkedek a dologgal, de szeretnék havonta mondjuk 20-25 000 HUF-ot berakni valamelyik állampapírba. Viszont kezdésnek nincs nagy összegem, ezért inkább havonta vennék ennyiért.
Egyáltalán van arra lehetőség, hogy havonta vegyek kisebb összegért? Mennyire éri ez meg, ha mondjuk 3-5 évig stabilan tudnék ennyit nélkülözni havonta?
Állampapírokból folyamatosan változik a kínálat, és az elérhető hozam is. Azt tudod csinálni, hogy minden hónapban veszel 20000 forintnyit valamelyik akkor épp elérhető sorozatból. Attól függően hogy mi a célod, vannak éven belüli lejáratú papírok (DKJ) és vannak 25 évesek is, meg a kettő között minden.
Hogy ez mennyire éri meg… ez egy alacsony kockázatú és ennek megfelelően alacsony hozamú befektetés, vésztartaléknak teljesen jó, a bankszámlapénznél mindenképp előnyösebb. Hosszú távú pl nyugdíjcélú megtakarításnak alkalmatlan.
Szerintem a 3-as csak beböfögött ide valamit. Nincs mit rajta kifejteni.
Magasabb pénzügyi ismeretek nélkül kezdőként kis összeggel az àllampapírnàl nem fogsz jobbat talàlni.
#4: Mit kell ezen kifejteni? Ezek annyira aprópénzek, hogy nem érdemes lekötni, mert érdemben nem hoz, meg nem is lehet vele megtakarítani az égvilágon semmire. Arra jó, hogy rövidtávú tartalék legyen, az meg csak akkor műkődik, ha likvid.
Ha az ideírkáló többi nagyszájú paprikajancsinak lenne legalább egy minimális pénzügyi ismerete, akkor ezt belátnák Ők is.
#6 - Havi 20ezererl számolva, állampapírban, 1 év alatt kb 6000Ft kamatra lehet reálisan számítani. 2. évben már 18ezer.
Aprópénz? Igen.
Ettől még érdemes érte lehajolni, enni nem kér.
Igen, ez egy tartalék. Nem befektetés, hanem egyszerű tartalék, ami valamennyit még kamatozik is.
Számomra az állampapír egy teljesen likvid tartalék. Az elmúlt 15 évben amikor én akartam, akkor hozzá tudtam férni.
Miért tartsam a bankszámlán a felesleges pénzt, ha majdnem ugyanakkora likviditással kamatot is kaphatok rá?
Van valaki aki az allampapiros kerdesekhez hozzaszol, kovetkezetesen “alompapirnak” nevezi majd elmondja hogy a tozsde a legjobb es o is ott lett milliardos.
Unalmas mese egy fiutol aki az online terben probal figyelemert kuncsorogni.
Kerdesedre valaszolva,
Megeri, de mivel az allampapirok valtoznak ezert nem fogsz tudni 3-5 evig mindig ugyanabbol a sorozatbol vasarolni de ez nem problema.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!