Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért bánnak a magyar bankok...

Miért bánnak a magyar bankok ennyire rosszul az ügyfelekkel legmagasabb díjak mellett?

Figyelt kérdés
Nálunk a legmagasabbak a banki költségek valószínűleg az egész világon, de ha baj van, pl. lopás amiről az ügyfél nem tehet, akkor mindent hárítanak.
máj. 9. 13:36
 1/5 anonim ***** válasza:
77%
A lopás azért sok esetben az ügyfél hibája miatt következik be, de az irreálisan magas költségekkel egyetértek. Egyrészt ott vannak a mindenféle különadók, tranzakciós illetékek, kamatstopok amiket az állam beszed a bankoktól vagy amivel terheli őket. Ezeket nyilván áthárítják az ügyfelekre ahol tudják. Másfelől - ezt magamon is tapasztalom - az ügyfelek részéről is van egyfajta költségelfogadás. Azért a havi néhány-száz forintért nem fogok rendszeresen bankot váltani, és mindenhol ahol szükséges bejelenteni a banki adatok változását, inkább lenyelem a magasabb költségeket, holott rendszeresen lenne kedvezőbb alternatíva. És ott vannak a rendszeresen változó kondíciók amiket folyamatosan követni kéne, és gyakran kisebb kutatómunkával ér fel megtalálni az aktuális díjakat.
máj. 9. 13:49
 2/5 anonim ***** válasza:
58%

A magas költségek az adók miatt vannak. Tudod, a bankadó, különadó, a moratórium, kamatstop és egyéb kormányzati beavatkozások eredménye. Persze aki pénzügyileg tudatos és körültekintő, az el tudja kerülni a magas költségek nagy részét.

A lopásoknál az ügyfél a hibás legtöbbször: sikeresen átverik, és kicsalják tőle a belépési azonosítókat vagy simán csak ráveszik arra hogy utaljon ide meg oda. Persze tudom, a kisember olyan, hogy szeretni másra hárítani a felelősséget, ő csak áldozat lehet. Ez a hozzáállás is a kormányzatok hosszú évtizedeken keresztüli munkája, amivel elérték hogy a lakosság zöme leginkább egy cselekvésképtelen csecsemőre emlékeztessen, mintsem egy felelősségteljes emberre.

A rövid válasz tehát: az államszocializmusban kinevelt renyhe, csökkentértelmű lakosságtömeg az oka ezeknek.

máj. 9. 13:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Engem az erdekelne, hogy melyek azok a dijak amik annyira magasak.

Tudom mindenki ingyenes szamlat akar. Azert nem realis.

Havi 2 KP felvetel van, bankkatya dij par ezer Ft evente. Kartyas fizetes neked ingyenes. Utalas sztem marhara nem draga.

máj. 9. 14:35
 4/5 anonim ***** válasza:
72%
#3 Ezek szolgáltatások amiket leírtál, szerintem sem feltétlen elvárható hogy ingyenesek legyenek. Viszont ha hozzá akarok férni a pénzemhez akkor fizetnem kell így vagy úgy, összegtől függően nem is keveset. Nemrég például Németországban vettem fel 15 ezer eurót a bankszámlámról készpénzben. Kérdeztem az ügyintézőt, hogy mennyibe fog kerülni? Nézett rám értetlenül, hogy hogy hogy mennyibe?! Természetesen semennyibe - mondta. Mo-on ha elvinnéd a pénzed egy banktól bármely okból, akkor annak ára van. Kétszer is meggondolja az ember, hogy megéri-e váltani.Nyilván vannak kerülőutak amikkel még ki lehet ezt játszani, de egyre kevesebb.
máj. 9. 17:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Én a Magnetnél vagyok, ami nagyságrandekkel olcsóbb a nagy bankoknál, Erstétől mentem át sok év után, csak azt bánom, hogy nem hamarabb, de igen, külföldhöz képest teljesen más, bennem is a kérdés, hogy ugyanez a bank külföldön ugyanezért miért nem kér pénzt, itt meg miért teheti meg.
máj. 10. 07:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!