Hogyan tudok bankot váltani? Mik a lépések? Ti melyik bankkal vagytok megelégedve?
Már régóta az OTP-banknál vagyok, de rengeteg pénzt vonnak le feleslegesen, a kezelési költség, bankkártya használati díj, üzenet díj, készpénz felvételi díj stb.
Most példaként szükségem volt 5000 ft kp-re, és azért hogy levettem ezt az összeget levont pluszban 1900ft-ot
Szerintem ez röhej.
Nem szeretem, ha kp van nálam, megvan szokva, hogy mindenhol kártyával fizetek, de ha egyszer nem volt lehetőség kártyás fizetésre, muszáj volt levennem pénzt.
Érkezik minden hónapban jóváírás a számlámra, átlagosan 380-420 e ft, de nem tudom ez az információ mihez szükséges.
Kérdező, ha neked 5000Ft felvétele KP-ban 1900Ft-ba került, akkor ez már a 3. KP felvételed volt az adott hónapban, így van? Ha nem szokásod KP-val fizetni, akkor ez most hogy van? Amúgy roppant egyszerű, arra kell ráállni, hogy max 2x vegyél fel KP-t minden hónapban és a probléma megoldva, az úgy díjmentes, kivéve, ha nem rendelkeztél anno a bankodnál a 150E Ft-ig díjmentes KP felvételi lehetőségről, de ezt bármikor megteheted.
"Érkezik minden hónapban jóváírás a számlámra, átlagosan 380-420 e ft, de nem tudom ez az információ mihez szükséges."
Ebből látszik, hogy nem ismered, mi alapján árazzák be a bankok az egyes számlacsomagjaik díjait.
Attól függ a számlavezetési díj, hogy mennyi havi jóváírást tudsz vállalni. Ez bankonként és bankon belül számlacsomagonként is eltér.
A megfelelő számlacsomag kiválasztásának az az egyik szempont, hogy mennyi pénz érkezik havonta a számládra, ez után következik az, hogy mire és hogyan használod a számlát? Pl mennyit utalsz, hányszor, mennyi KP-t veszel fel, stb.
Vannak olyan közvetítő cégek, akik egyedi megállapodást kötöttek egyes bankokkal, extrán kedvező lehetőségeket kínálnak számlanyitásra. Javaslom járj ennek is utána, de mindenképpen nézd meg a kondíciós listát is, mert ott is lehetnek meglepetések, ha nem megfelelően használod a számládat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!