Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan tudok bankot váltani? ...

Kerdesekkel teli kérdése:

Hogyan tudok bankot váltani? Mik a lépések? Ti melyik bankkal vagytok megelégedve?

Figyelt kérdés

Már régóta az OTP-banknál vagyok, de rengeteg pénzt vonnak le feleslegesen, a kezelési költség, bankkártya használati díj, üzenet díj, készpénz felvételi díj stb.

Most példaként szükségem volt 5000 ft kp-re, és azért hogy levettem ezt az összeget levont pluszban 1900ft-ot

Szerintem ez röhej.

szept. 9. 15:31
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Nem szeretem, ha kp van nálam, megvan szokva, hogy mindenhol kártyával fizetek, de ha egyszer nem volt lehetőség kártyás fizetésre, muszáj volt levennem pénzt.

Érkezik minden hónapban jóváírás a számlámra, átlagosan 380-420 e ft, de nem tudom ez az információ mihez szükséges.

szept. 19. 18:52
 12/13 anonim ***** válasza:
Én sem szeretem a készpénzt, de néhány helyen muszáj. Ha pedig szükségem van készpénzre, nem ilyen 5000 forintot fogok felvenni.
szept. 20. 09:07
 13/13 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha neked 5000Ft felvétele KP-ban 1900Ft-ba került, akkor ez már a 3. KP felvételed volt az adott hónapban, így van? Ha nem szokásod KP-val fizetni, akkor ez most hogy van? Amúgy roppant egyszerű, arra kell ráállni, hogy max 2x vegyél fel KP-t minden hónapban és a probléma megoldva, az úgy díjmentes, kivéve, ha nem rendelkeztél anno a bankodnál a 150E Ft-ig díjmentes KP felvételi lehetőségről, de ezt bármikor megteheted.

"Érkezik minden hónapban jóváírás a számlámra, átlagosan 380-420 e ft, de nem tudom ez az információ mihez szükséges."

Ebből látszik, hogy nem ismered, mi alapján árazzák be a bankok az egyes számlacsomagjaik díjait.

Attól függ a számlavezetési díj, hogy mennyi havi jóváírást tudsz vállalni. Ez bankonként és bankon belül számlacsomagonként is eltér.

A megfelelő számlacsomag kiválasztásának az az egyik szempont, hogy mennyi pénz érkezik havonta a számládra, ez után következik az, hogy mire és hogyan használod a számlát? Pl mennyit utalsz, hányszor, mennyi KP-t veszel fel, stb.

Vannak olyan közvetítő cégek, akik egyedi megállapodást kötöttek egyes bankokkal, extrán kedvező lehetőségeket kínálnak számlanyitásra. Javaslom járj ennek is utána, de mindenképpen nézd meg a kondíciós listát is, mert ott is lehetnek meglepetések, ha nem megfelelően használod a számládat.

szept. 20. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!