Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan tudok bankot váltani? ...

Kerdesekkel teli kérdése:

Hogyan tudok bankot váltani? Mik a lépések? Ti melyik bankkal vagytok megelégedve?

Figyelt kérdés

Már régóta az OTP-banknál vagyok, de rengeteg pénzt vonnak le feleslegesen, a kezelési költség, bankkártya használati díj, üzenet díj, készpénz felvételi díj stb.

Most példaként szükségem volt 5000 ft kp-re, és azért hogy levettem ezt az összeget levont pluszban 1900ft-ot

Szerintem ez röhej.

szept. 9. 15:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ez tényleg az.
szept. 9. 15:57
 2/13 A kérdező kommentje:

Jó, lehet elég zagyván, és logikátlanul fogalmaztam meg a kérdésem, és a leírást, bocsi.

szept. 9. 16:08
 3/13 anonim ***** válasza:
60%
Hány éves vagy? Diákszámla szoba jöhet?
szept. 9. 16:23
 4/13 A kérdező kommentje:
Sajnos már arról lecsúsztam.
szept. 9. 17:30
 5/13 anonim ***** válasza:
55%

És az gond ha nincs fizikai bankfiók csak Budapesten?

Illetve másik kérdés mekkora összeg érkezik be havonta?

szept. 9. 18:20
 6/13 anonim ***** válasza:
60%
Mert nem jó számlacsomagba vagy. Mennj be a fiókba és érdeklődj.
szept. 9. 20:52
 7/13 anonim ***** válasza:
60%

Ott valamit te csinálsz rosszul! Az oké, hogy az OTP nem a legolcsóbb, de ha normális számlacsomagban vagy, akkor nincs sok díj. Kártyának csak éves díja van, más díja nincs. Üzenetdíj sincs, ha kikapcsolod az SMS értesítést, ami fölösleges, hiszen az appban is jönnek az értesítések.

Készpénzfelvét is havi kétszer ingyen van. Ha neked 1900-at levont, akkor nyilván túlmentél a havi két alkalmon és valami lehúzós (pl Euronet) ATM-nél vettél fel ahelyett, hogy OTP ATM-nél vettél volna fel.

szept. 9. 21:02
 8/13 anonim ***** válasza:

"rengeteg pénzt vonnak le feleslegesen, a kezelési költség, bankkártya használati díj, üzenet díj, készpénz felvételi díj stb."

Ezek a díjak gyakorlatilag minden banknál vannak.

Van, ahol több, van ahol kevesebb.

szept. 10. 09:51
 9/13 anonim ***** válasza:

Azért került ilyen sokba az 5000Ft KP felvétel, mert vagy be sincs állítva a folyószámládra a 150E Ft-ig díjmentes KP felvételi lehetőség, vagy ha be van, már az adott hónapban túllépted a maximum 2 db díjmentes KP felvétel lehetőséget, tehát ha Te ilyen kis tételekben veszel fel több, mint 2 alkalommal KP-t, akkor az úgy tényleg brutál drága mulatság.

A probléma az, hogy nem jók a pénzügyi szokásaid, minden bankban sok lenne a költséged.

Érkezik havi jóváírás a számládra? Ha igen mennyi? Ezek alapján lehet jó bankot, jó számlacsomagot ajánlani, de a KP felvétel mindenhol maximum 2 alkalom lesz díjmentes és max 150E Ft-ig. Pl ha én tudom, hogy KP-ra is szükségem lesz, kiveszem egyben a 150E Ft-ot és az úgy díjmentes, de sosem veszek ki 5-10.000Ft-os összegeket.

szept. 19. 07:43
 10/13 anonim ***** válasza:

Igen, ezt én sem értettem soha, hogy miért ilyen pitiáner 5-10 ezres összegetek vesznek fel az emberek, ahelyett, hogy felvennének annyit, amennyi készpénzre szükségük van.

Én mindig felveszek 39 ezret, mert annyi KP elég szokott lenni egy hónapig, és csak azért nem 40-et, hogy ne csak 10-20 ezreseket adjon az ATM.

szept. 19. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!