Babaváró hitelhez kötelező a lombik?
Az emberi reprodukciós eljárásra hivatkoznak de az pontosan mi is?
4 vagy 5 lombikprogram?
Érkezik az első gyerek 5 éven belül, kamatmentes lesz a hitel.
Nem érkezik az első gyerek 5 éven belül. Nem adtok be méltányosságit. Kifizetitek a kamatbüntetést és piaci kamatozásúvá válik a hitel.
Nem érkezik az első gyerek 5 éven belül, életveszélyes lenne a nőre a terhesség, orvosi papírok igazolják, de ez csak a hitel felvétele után derül ki. Méltányossági benyújtása, vagy elfogadják, vagy nem.
Nem érkezik az első gyerek 5 éven belül, lemegy 5 lombik, még mindig az 5 éven belül, sikertelenül. Méltányossági benyújtása.
Lépj be Babaváró Facebook csoportokba, ott keress rá a méltányossági kifejezésre.
A fenti opciók közül egyikben sem kötelező a lombik.
Ha nincs lombik, nem jön össze a gyerek 5 év alatt, akkor kifizeted a büntetést és piaci kamatozásúvá válik a hitel, felugrik a törlesztő vagy 100ezerre, a pontos összeg benne van a szerződésedben.
Ha kevesebb, mint 5 lombik sikerül az 5 év lejárta előtt, megint csak méltányossági benyújtása, indoklás, miért nem volt meg az 5 lombik.
Úgy értem azt írják hogy emberi reprodukciós eljárásra adnak méltányosságot.
Na de abból van a sima gyógyszeres reprodukciós eljaras, a lombik és a sperma bank.
Tehát ha normális úton nem sikerül a megtermékenyítés, akkor jöhet a gyógyszeres kezelés (ösztrogén leállítás, progeszteron pótlás, ovulacio elősegítése)
Én arra gondoltam, hogy ebből 5 alkalom már elég ahhoz, hkgy meddővé nyilvánítsanak és nem kell még további 5 lombikkal próbálkozni.
Ja értem, bocsi, félreértettem.
Sokaknak csak a lombikot fogadják el méltányosságinál, mást nem, itt a csoportban többen írták, szerintem egyszerűbb, ha ott írod ki a kérdést, kinek fogadták el "csak" inszeminációra, ott jobban tudnak segíteni:
Azért, mert a lombik az utolsó lépcső, "tessék szépen azt is megpróbálni", így tekintenek rá...
Próbáljátok meg az 5 inszeminációt, ha nem sikerül, adjatok be egy méltányosságit, még a lombik előtt, és kiderül, mi lesz, legalább megpróbáljátok. (Méltányosságinál kérni kell a büntetés elengedését és a kamatmentességét is, mert ha csak az egyiket kéred, hajlamosak a másikat elfelejteni...)
Toljátok most végig az 5 gyógyszeres kezelést/inszemet 5-12 hónap alatt, és meglátjátok. Van még idő az 5 évből?
2 év van hátra már csak sajnos. Eddig betegség és haláleset miatt nem tudtam babát vállalni.
Nem tudom mi fér bele a 2 évbe. Most próbálkozunk második hónapja meglátjuk 2 hét múlva mi lesz a teszten, de azután gyógyszeres rasegitest fogok kérni.
Köszönöm a válaszokat.
Bejelentkeztetek már meddőségibe, ott már megvolt a kivizsgálás? Ha igen, és betegség nem zárja ki, akkor a gyógyszerezést tudják hamar indítani, akár egymás utáni hónapokban.
Ha még nem jelentkeztetek meddőségibe, akkor jelentkezzetek gyorsan, mert hónapokig eltarthat bekerülni, mire kaptok első konzultációs időpontot, plusz a vizsgálatok mindkettőtöknek legalább 1-2 hónap.
2 hét múlva kiderül sikerül e természetesen megfoganni, vagy én már addig is jelentkezzek be a meddőségibe?
Nem tudom hol van a meddőségi, mi a neve és hol van pontosan.
Hónapok bejutni, mire kapsz első konzultációs időpontot egy meddőségi intézménybe. Minél előbb jelentkezzetek be, már most. Valószínűleg csak októberre, novemberre kapok eleve időpontot. Helytől függ. Addig továbbra is próbálkozzatok, de már most szerezzetek időpontot.
Meddőségi központ sok városban van, valahol több is. Ingyenes, tb támogatott. Magánban nem lehet reprodukciós eljárást folytatni már, csak állami meddőségi központban. Vagy külföldön, pénzért, például Brno.
Írd be interneten a városod nevét + meddőségi klinika, ki fogja adni, mi van a legközelebb hozzátok.
Viszont a kivizsgálás eltart. És anélkül nem adnak semmilyen eljárást, nincs olyan, hogy bemész és gyógyszeres kezelést kérsz vagy rögtön inszeminációt. Van egy protokoll, egy sorrend, ami végig kell menni, hónapok.
Nem véletlenül tart hónapokig. Teherbe esni egy hónapban 20-25% esély van, HA eltaláljátok a termékeny ablakot, a termékeny 4-6 napját a női testnek. Egy éven belül 80%. Direkt tart a várakozási idő, a kivizsgálások hónapokig. Különben mindenki pár sikertelen hónap után menne, le lenne terhelne a rendszer.
Az meddő, akinek 1 éve nem sikerül (vagy fél éve, ha 35 feletti a feleség). Vagy akinek orvos megállapítja konkrét vizsgálatok után.
Ti már most jelentkezzetek be, mire sorra kerültök, és lemennek a vizsgálatok, akkor fogtok fél éve próbálkozni (ha jól értem, hogy most 2 hónapja próbálkoztok).
A vizsgálatok:.
A férjnek vérvétel, spermium vizsgálat mintából (dns fragmentáció stb), andrológiai konzultáció.
A feleségnek sok vérvétel (hormonok, immunológia, véralvadás stb.), ultrahang, kenet. Később átjárhatósági, az erősen kellemetlen, de szükséges.
90% ingyenes a vizsgálatoknak, kivéve 1-2 nagyon speciális dns vizsgálat, az 20-50ezer.
Amíg vártok az első konzultációra, próbálkozzatok tovább.
Kövesd a termékeny ablakot. Ne telefonos applikációval, az tippeli csak az ovuláció idejét. Konkrétan kövesd, ovulációs teszttel, hőmérőzéssel stb. Legjobb, ha 2 naponta van együttlét, akkor biztosan nem késitek le az ovulációt.
Ne csüggedj, ha nem sikerül ebben a hónapban, vagy akár a következőben. Ha 35 év alatt vagytok, és egészséges vagy, jó esélyeitek vannak fél-1 éven belül teherbe esni. Még nincs minden veszve, 2 évbe simán beleférhet.
Írj nyugodtan üzenetet, ha van kérdésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!