Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Megoldható így a kötelező...

Megoldható így a kötelező beérkező összeg az alacsonyabb számlavezetési díjhoz?

Figyelt kérdés

Nyitottam egy második bankszámlát, a fizetésem nem ide fog érkezni. Nem is szeretnék nagyobb összeget itt tartani.

A számlavezetési díj csökkentéséhez elvárás, hogy x összeg beérkezzen havonta a számlámra.

Megoldhatom úgy, hogy az elsődleges számlámról beutalom ezt, aztán kicsit később pár ezer forint kivételével visszautalom magamnak, és ezt eljátszom minden hónapban? Ez így érvényes és elfogadják a díjcsökkentéshez?

2024. jan. 25. 01:04
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
Vagy igen vagy nem. Kérdezd meg őket. Nekünk van olyan számlánk, ahol elfogadják, van ahol munkabérként a munkáltatótól kell beérkeznie.
2024. jan. 25. 02:28
 2/10 anonim ***** válasza:
53%
Én így csinálom, működik.
2024. jan. 25. 08:21
 3/10 A kérdező kommentje:

1-es köszi, de félreérthetően írtam. Nem kell, hogy munkabér legyen, ami beérkezik. A kérdésem arra vonatkozott, hogy csak ki-be utalgatok, de a pénz nem marad sokáig (csak kb. 7-10 napig) a számlán, ezzel lehet-e valami problémájuk - nyilván a banknak az lenne az érdeke, hogy ott maradjon a pénz.

Igaz, a feltétel csak a beérkezés, nem x összegű egyenleg fenntartása, szóval elvileg ez így rendben van.

2-es köszi!

2024. jan. 25. 08:28
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Visszaélésnek hívják. Több banknak a szabályzata tiltja az ilyen jellegű pénzmozgatást. Addig lehet csinálni, amíg ki nem derül.
2024. jan. 25. 08:59
 5/10 anonim ***** válasza:
69%
#4, be is linkeled/idézed ezt a szabályzati pontot, vagy csak kitaláltad?
2024. jan. 25. 09:07
 6/10 A kérdező kommentje:

4.

Akkor ezek szerint, ha mondjuk valakinek a fizetése érkezik be, de 2 héten belül nagyjából elkölti vagy kiutalja máshova, akkor az is visszaélés? Igaz nem ugyanaz a folyamat, de ugyanaz a végeredmény a bank szempontjából. És a feltételben nem írják, hogy érkezzen be és maradjon is ott a pénz, nincsen minimum fenntartandó egyenleg.

Ezenkívül simán életszerű, hogy valaki beutal pénzt, de aztán szüksége van rá, nem tudja csak úgy a bankban pihentetni.

Ezenkívül nem történik semmi illegális.

Szóval ez miért probléma?

2024. jan. 25. 09:12
 7/10 anonim ***** válasza:
6: Azért utalni bankszámládra pénzt, hogy elkerülj egy díjfizetési kötelezettséget, majd azonnal továbbutalni ütközik a szabályzatba. "Looping"-nak hívják, Revolutnak pl a szabályzat 11-es pontja tiltja pont azért, hogy megfeleljen az eus szabályozásnak.
2024. jan. 25. 09:50
 8/10 anonim ***** válasza:
55%

Melyik EUs szabályozásnak?

A KH illetve Raiffeisen vagy mondjuk OTP szabályzatának melyik pontja tiltja ezt?

2024. jan. 25. 09:57
 9/10 A kérdező kommentje:

7-es a 10 nap azonnalnak számít? Akkor mi nem "azonnal"? 20 nap? 1 hónap? 1 év?

Milyen uniós szabályozás tiltja, hogy úgy utalgassak a bankszámláim között, ahogy tetszik, amennyiben semmi jogelleneset nem csinálok?

A loopingot én még csak befektetésekkel kapcsolatban hallottam, ez egy magas kockázatú pénzmozgatás, sokszor kriptóval szokták, egyidőben történik a pénzeszköz hitelként való kihelyezése és egy felvett hitel mögé való behelyezése. Nem tudom ebben az esetben miről beszélsz, de kérlek küldj egy linket ezekhez, hirtelen nem találom.

2024. jan. 25. 10:08
 10/10 krwkco ***** válasza:
55%

"Azért utalni bankszámládra pénzt, hogy elkerülj egy díjfizetési kötelezettséget, majd azonnal továbbutalni ütközik a szabályzatba." "...Revolutnak pl a szabályzat 11-es pontja tiltja..."

Nem találok semmi ilyesmit. Adnál egy linket?

2024. jan. 25. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!