Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A 0% THM-es áruhiteleknél ez...

A 0% THM-es áruhiteleknél ez hogy van?

Figyelt kérdés

Magától vonja havonta a részleteket a cég, vagy nekem kell utalni kézzel? Azért érdekelne igazából, hogy ez a hitel megjelenik pl a kereseti papirom lekérésekor? Mert a legutóbbinál mikor lekértem, ott volt a fizetésem alatt, hogy nincs havi állandó levonásom. Az ilyen havi költés az megjelenne? Egyáltalán bankon keresztül megy ez, vagy csak a céggel kötném meg a szerződést, akitől venném a terméket?

Köszönöm!

aug. 27. 18:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Te fizeted átutalással.
aug. 27. 18:19
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az állandó havi levonás alatt nem ilyeneket értünk, hanem olyan, bíróság által elrendelt végrehajtást, amit ráterhelnek a fizetésedre. Hogy a példánál maradjunk, az áruhitel akkor fog megjelenni a fizetési papírodon mint állandó levonás, ha nem fizeted a hitelt és végül kér és kap rád végrehajtást a cég, és a bíróság kötelezi a munkáltatódat hogy tiltsa le a fizetésedből. Úgyhogy ha tervezed fizetni a hitelt akkor nem fog megjelenni.

"Egyáltalán bankon keresztül megy ez, vagy csak a céggel kötném meg a szerződést, akitől venném a terméket?"

Két külön dologról beszélünk. Az adásvétel kapcsán értelemszerűen azzal a céggel kerülsz szerződéses viszonyba, akitől a terméket veszed. Ők vállalják a szállítást, szervízt, garanciát, etc., attól függ miről beszélünk. Ez egy dolog.

A másik dolog, hogy kötsz egy hitelszerződést is (azzal a pénzintézettel, akitől a hitelt kapod), annak a törlesztőrészletét viszont banki átutalással tudod rendezni, amihez nyilvánvalóan kell a bank.

Úgyhogy az adásvétel nem megy a bankon keresztül, a hitel meg annak a törlesztése az meg nyilván de.

Amúgy ha van valami konkrét kérdésed a témával vagy a tervezett tranzakcióval kapcsolatban, akkor mindannyian jobban járnánk ha leírnád, hogy pontosan mit szeretnél tudni. Mert egyelőre úgy érzem hogy ez nem derült ki, hanem mindenféle kérdéssel megpróbáltad körbelőni a történetet. De nem vagyok róla meggyőződve hogy egyáltalán a megfelelő kérdéseket fogalmaztad meg.

aug. 27. 18:32
 3/5 A kérdező kommentje:
Igazából ennyi, erre voltam kíváncsi, mert nem szeretném hogy a lekért papíron megjelenjen majd mint állandó levonás. Van ugye ez a 10 havi részletes, 0% THM -es lehetőség és nem tudtam ha kihasználjuk akkor hogy megy a dolog, azt hittem mivel bankkal kötöm, automatán vonja amint érkezik a fizetés, mint pl egy lakáshitelt.
aug. 28. 07:06
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!:)
aug. 28. 07:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Bankon keresztül fut a dolog, fizetheted sárgacsekkel vagy havonta levonják a bankszámládról.
szept. 8. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!