Gyanús OTPs ügyintézői hívás ?
Ma hívott ez a szám +36 1 366 6614, és mondta hogy azonosítás céljából küldene egy linket? vagy valamit a mobilappban (erre már nem emlékszem pontosan) amivel tudom magam azonosítani, mondtam hogy nem szeretném, erre mondta, hogy szóbal tudom azonosítani magam születési dátumot kért, én megtagadtam a válaszadást.
Megkérdeztem miért keres, azt mondta nem mondhatja el, csak azonosítás után.
Alapjáraton fel se vettem volna, viszont pár napja minuszban volt a számlám, (nem hitel, csak amikor vette le a kezelési költséget stb akkor átment minuszba) tegnap tettem rá pénz, szóval azt hittem ezért keresnek.
Viszont ezen a linken sokan azt írják nem csaló, hanem valóban OTPs ügyintéző, most kicsit összevazarodtam :D
De gondolom ha valami probléma lenne a számlámmal, azt emailben, vagy mobil appban, esetleg levélben jeleznék.
Mit gondolotok errő, scam volt ?
A hívásnál csak simán "Budapest" jelzés volt, nem OTPnek kellene lenni ?
Pont nemrég jött az OTP mobilappba egy új funkció, ami jelzi, hogy éppen hívnak-e az OTP-től. Tehát ha legközelebb hív valaki, kérsz egy kis türelmet, belépsz az OTP mobilappba és megnézed, hogy mit mutat. Ha ott azt látod, hogy éppen hívnak, akkor megnyugodhatsz, hogy a hívás valóban az OTP-től jön.
Egyébként elég könnyű azonosítani még mindig a csalókat. A valódi ügyintéző kérhet születési dátumot, édesanyád nevét, de soha nem kér belépési nevet, jelszót vagy SMS kódot, míg a csalók épp ezeket szokták kérni vagy megpróbálnak rávenni, hogy önszántadból utalj pénzt valamilyen számlára (ezt sem kéri soha egyik ügyfélszolgálatos sem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!