Meghosszabbított babaváró esetén miért lesz 100 ezer forint a havi törlesztő, amikor én szerződéskötéskor 65 ezret írtam alá?
Rettenetesen dühös vagyok. Most olvasom, hogy meghosszabbítják a 2019ben felvett babavarot, mi 2021ben vettük fel, sajnos nincs újabb baba, hormonzavarok, inzulinrezisztencia, most már korai változó kor is van nekem, megpróbálom ezeket bizonyítani, hátha kapok méltányosságot.
Viszont miért lesz 100 ezer a havi törlesztő amikor én 65 ezret írtam alá, mert annyi lenne az 5 éves periódus után, szóval ez így nagyon nem fer.
11-es nem, a kérdezőnek az a problémája, hogy azt hitte, az igényléskori ÁKK szerinti referenciakamattal fogják kiszámolni az új törlesztőrészletüket az 5. év letelte után, de ez tévedés, a kamatperiódus fordulókor az új, aktuális ÁKK-val fogják kiszámolni az új kamatot és az új részletet.
Pl 2021.10. hóban az ÁKK 2,22% volt, most augusztusban pedig 6,83%, de volt már 10% felett is, tehát azt még senki nem tudja megmondani, mennyi lesz 2025.10. hóban, amikor lejár az első kamatperiódus.
Az a probléma, hogy a kérdező nem érti a babaváró működését.
#12: Ja értem, szimplán nem olvasta el mit írt alá. Köszi a pontosítást.
Végtelenül boldog vagyok, hogy tele van az ország ilyen elmehibbantakkal mint a kedves kérdező, ugyanis a bankok és a rendszer is rendszerint az értő olvasást nem ismerő egyénekből tartja fent magát. És, hogy miért vagyok boldog? Ameddig belőlük sok van addig engem békén hagynak.
BTW, nekünk is van babavárónk, de csak akkor vettük fel amikor már betöltötte az asszony a 12 hetet.
#17: Hát igen, neked tök jó, hogy így a tudatlanok között a 100-ból 1 vagy, aki nagyot tud szakítani az elletőpropagandán, mi meg szívunk, akik finanszírozzák XD
(És ne értsd félre, ha lenne bármi állami pénz, amire jogosult lennék én is felvenném, bármennyire káros a gazdaságra, a saját pénztárcájának senki nem ellensége, csak van aki tudatlan hozzá)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!