Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Meghosszabbított babaváró...

Meghosszabbított babaváró esetén miért lesz 100 ezer forint a havi törlesztő, amikor én szerződéskötéskor 65 ezret írtam alá?

Figyelt kérdés

Rettenetesen dühös vagyok. Most olvasom, hogy meghosszabbítják a 2019ben felvett babavarot, mi 2021ben vettük fel, sajnos nincs újabb baba, hormonzavarok, inzulinrezisztencia, most már korai változó kor is van nekem, megpróbálom ezeket bizonyítani, hátha kapok méltányosságot.

Viszont miért lesz 100 ezer a havi törlesztő amikor én 65 ezret írtam alá, mert annyi lenne az 5 éves periódus után, szóval ez így nagyon nem fer.

aug. 9. 17:50
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
82%
Na várj, most neked az a bajod, hogy megkaptad a kedvezményes hitelt bizonyos feltételekkel, a feltételeket nem teljesítetted, ezétr követelik a rajtad a kedvezményt is?
aug. 10. 21:22
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

11-es nem, a kérdezőnek az a problémája, hogy azt hitte, az igényléskori ÁKK szerinti referenciakamattal fogják kiszámolni az új törlesztőrészletüket az 5. év letelte után, de ez tévedés, a kamatperiódus fordulókor az új, aktuális ÁKK-val fogják kiszámolni az új kamatot és az új részletet.

Pl 2021.10. hóban az ÁKK 2,22% volt, most augusztusban pedig 6,83%, de volt már 10% felett is, tehát azt még senki nem tudja megmondani, mennyi lesz 2025.10. hóban, amikor lejár az első kamatperiódus.

Az a probléma, hogy a kérdező nem érti a babaváró működését.

aug. 10. 21:38
 13/27 anonim ***** válasza:
66%

#12: Ja értem, szimplán nem olvasta el mit írt alá. Köszi a pontosítást.

aug. 10. 21:59
 14/27 anonim ***** válasza:
90%
Az inzulinrezisztencia kezelhető. Erre nem adnak szerencsére méltányosságot. Annak szoktak max, de még ott se mindig akinek mondjuk daganat miatt méh eltávolítása volt.
aug. 10. 22:52
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Még annyival egészíteném ki a 10-es válaszomat, hogy az új rendelet szerinti meghosszabbítás Titeket annyiban érint hátrányosan, ha nem születik 2026.07.01-ig sem egy baba, hogy tovább nő az egyösszegű visszafizetendő is, mert így nem 5 év meg nem fizetett kamatát kell kifizetni egyben, hanem ami még rárakódik az új határidő végéig, de a havi részlet a határidő kitolása nélkül sem lenne 65EFt/hó, csak ha az ÁKK visszacsökkenne a kamatperiódus végén az igényléskori szintre, aminek elég kicsi az esélye.
aug. 11. 05:27
 16/27 anonim ***** válasza:
Az nekem nem teljesen tiszta, hogy a "nem született újabb baba" azt jelenti, hogy a hitel felvétele után születetett egy, de a második nem, vagy egy baba már volt a hitel felvétele előtt és azóta nem született ?
aug. 12. 15:52
 17/27 anonim ***** válasza:
78%

Végtelenül boldog vagyok, hogy tele van az ország ilyen elmehibbantakkal mint a kedves kérdező, ugyanis a bankok és a rendszer is rendszerint az értő olvasást nem ismerő egyénekből tartja fent magát. És, hogy miért vagyok boldog? Ameddig belőlük sok van addig engem békén hagynak.

BTW, nekünk is van babavárónk, de csak akkor vettük fel amikor már betöltötte az asszony a 12 hetet.

aug. 13. 09:35
 18/27 anonim ***** válasza:
46%

#17: Hát igen, neked tök jó, hogy így a tudatlanok között a 100-ból 1 vagy, aki nagyot tud szakítani az elletőpropagandán, mi meg szívunk, akik finanszírozzák XD

(És ne értsd félre, ha lenne bármi állami pénz, amire jogosult lennék én is felvenném, bármennyire káros a gazdaságra, a saját pénztárcájának senki nem ellensége, csak van aki tudatlan hozzá)

aug. 14. 07:14
 19/27 anonim ***** válasza:
65%
Az a nem fair,hogy miattatok csok huszárok és babaváró vitézek miatt, az egekben vannak az ingatlan árak.
aug. 17. 10:55
 20/27 anonim ***** válasza:
0%
#19 : Én nem szidok senkit, a rendszer kialakításában az állam a hibás. Amiért lehet, le kell hajolni, mi is ezt tettük. Megjegyzem a szerződés aláírásáról, hogy mi bankifiókban elektromosan tettük, el sem lehetett olvasni a szerződést, az aláírós részek voltak kiemelve és ugrált a tablet. Próbáltam olvasni, de a hölgy azt mondta, nem lehet, de a végén elküldi pdf-ben…
aug. 17. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!