Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Meghosszabbított babaváró...

Meghosszabbított babaváró esetén miért lesz 100 ezer forint a havi törlesztő, amikor én szerződéskötéskor 65 ezret írtam alá?

Figyelt kérdés

Rettenetesen dühös vagyok. Most olvasom, hogy meghosszabbítják a 2019ben felvett babavarot, mi 2021ben vettük fel, sajnos nincs újabb baba, hormonzavarok, inzulinrezisztencia, most már korai változó kor is van nekem, megpróbálom ezeket bizonyítani, hátha kapok méltányosságot.

Viszont miért lesz 100 ezer a havi törlesztő amikor én 65 ezret írtam alá, mert annyi lenne az 5 éves periódus után, szóval ez így nagyon nem fer.

aug. 9. 17:50
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
70%

Ha 2026-ban nem születik meg az a baba akire aláírtál, akkor a kamatmentes hiteled átmegy személyi kölcsönbe, amin van kamat.

Ha egészségügyi okból nem tud megszületni (mert te nem tudsz teherbe esni), akkor az illetékes járási hivatalhoz kell kérvényt benyújtani, hogy megmaradjon a kamatmentesség és a kamatokat ne kelljen visdszafizetni.

aug. 9. 18:12
 2/27 anonim ***** válasza:
77%

"Viszont miért lesz 100 ezer a havi törlesztő amikor én 65 ezret írtam alá"

Akkor menj be a bankba és mutasd meg, hogy a te papírodon ott van a 65 ezer.

aug. 9. 18:39
 3/27 anonim ***** válasza:
70%
Gondolom 21 júliusa után vettétek fel. Mit vártál?
aug. 9. 20:52
 4/27 A kérdező kommentje:

2020 októberben vettem fel , 5.8%os kamattal, visszafizetendő 1.78 millió büntető kamattal, valamint havi 45 ezerről 65 ezerre ugrott volna 5 év után.

Ezzel szemben, most az új rendelet miatt, 101 ezer lesz nekem is törlesztőrészlet a 65 helyett!!

Ez hogy lehetséges?

Ráadásul a beígért 1.78 m büntető helyett 2.7 milliót kell kicsengetni.

Lehet, hogy én értelmezem félre de a nagy pénzügyi oldalak ezt írták

aug. 9. 22:38
 5/27 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nem értitek ti sem miről beszélek, de annyira újkeletű ez a módosítás a kormány részéről, hogy a nő a bankban azt mondta fogalma sincs.
aug. 9. 22:40
 6/27 anonim ***** válasza:
60%

De nem igazán értem. Aki 2019 - 2021 között vette fel a hitelt, ők kaptak most haladékot. 2026 július 1-ig.

Vagyis te is.

Kaptál valami papírt, hogy emelkedik a törlesztő jövő októberben, mert letelt az öt év? Vagy mi?

Egyébként pedig, ahogy írtad eü problémáid vannak. Ha a doki meddőnek nyilvánít (bocsánat a szóhasználatért), akkor bemész a járási hivatalhoz, hogy megírd a kérelmet.

aug. 9. 23:09
 7/27 anonim ***** válasza:
81%

Az előbb még azt ìrtad 21ben vetted fel.

Méltányosságot igen ritkán adnak. Nagyon komoly okokra. Az ir és a hormonzavar nem az.

aug. 10. 01:51
 8/27 anonim ***** válasza:
69%

Nem adnak papírt a meddőségről, hacsak nem fizetsz hálapénzt. Lombik esetén 5 fizetős próbálkozás után engedik el a kamatot, ha kérvényezed és nem utasítják el, de rendszerint elutasítják és visszakanyarodunk az első mondathoz...

10 vetélés + 1 állami és 4 fizetős lombik után + hererák után sem adnak felmentést, de még fizetési engedményt sem!

aug. 10. 06:29
 9/27 anonim ***** válasza:
59%
Még mentesség. Ezekre? 😂 Ha volt eszed felvenni a hitelt, akkor visszafizetni is legyen.
aug. 10. 12:08
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos tévedsz kérdező!

A szerződésben azt írtátok alá, hogy a babaváró hiteletek kamata 5 éves kamatperiódusú, tehát 5 évente fog változni az AKTUÁLIS ÁKK értéke szerint, ez alól azok mentesülnek, akiknek legalább 1 gyermeke születik 45 éven belül (illetve nem válnak el). Ami példaként a szerződésben szerepel, az nem egy kőbevésett érték, az az igényléskori ÁKK-val lett kiszámolva, de Nektek 2025. októberében majd az akkori ÁKK szerint fog átalakulni a kamat és a részlet, ha addig nem születik baba.

Ennek nincs semmi köze az új rendelethez, ez minden 2024 előtti babaváróra igaz, ez szerepel a kormányrendeletben. Az új babaváró még ennél is átláthatatlanabb, mivel ott az első 2 év is átárazódik az új ÁKK-ra, míg a Ti szerződésetekben az első 5 év kiszámítható.

Azt javaslom, ha letelik az 5 év és addigra nem sikerül a baba, akkor írjatok Méltányossági Kérelmet az egészségügyi problémáidra hivatkozva, illetve szakorvos is segíthet ebben, ha leírja, a terhesség ellenjavalt.

aug. 10. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!