Ha én 1 db kötvényt vásárolok az már tekinthető portfóliónak?
Nem teljesen tudom elképzelni hogy néz ki ténylegesen a "portfólió". Ez egy virtuális dolog, tehát nem kézzel fogható?
Ha vásárolok 1 kötvényt mondhatom azt, hogy van a portfóliómban 1 db kötvény, vagy a portfóliót akkor használjuk amikor már értékpapírom van?
Érdekes felvetés a Berkshire Hathaway… mennyire a te portfoliod az, ami benne van. Eleve nem is tudod hogy éppen most mi van benne, csak utólag. A saját portfoliojáról az embernek naprakész ismerete van és azonnal tudja alakítani: kontrollálja azt.
Ugyanígy OTP részvényesként sem mondanám, hogy hitelportfoliom, állampapírportfoliom meg iroda, mezőgazdasági üzem, géppark portfoliom van részben látraszóló betétesek pénzéből tőkeáttéttel… Az én kontrollom csak addig terjed, hogy eladom a részvényt vagy tartom, és részesedek az OTP profitjából bárhogy is sefteljen, alakítsa ehhez az eszközeit és forrásait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!