Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi történik, ha lekérem a KHR...

Mi történik, ha lekérem a KHR listát?

Figyelt kérdés

Elég bonyolult a helyzetem, de nagyon érdekel a kérdésemre a válasz, remélem lesz olyan, aki tud releváns választ adni.

Anyámék vettek fel egy elég magas összegű jelzálog hitelt, amibe engem is belehúztak. Épp, hogy betöltöttem a 18-at erős zsarolással (apám) belekényszerítettek, hogy adóstárs legyek. Nem volt nehéz dolguk, akkor még velük éltem és rettegtem apámtól. Azt most hagyjuk, hogy mivel fenyegetett, hogy aláírjam a papírt, megtettem. Természetesen nem fizették, az volt a lényeg, hogy ők jól el legyenek azzal a pénzzel, majd én megoldom. Még jártam suliba, utána - mivel nem hagytak tovább tanulni - elég silány fizetésért dolgoztam. Férjem rántott ki ebből, lett jobb munkám, de természetesen én ezt a hitelt nem fizettem. Mivel ők sem, egy idő után jöttek az én nevemre is behajtási levelek, de sose kaptam meg őket, mert anyámékhoz mentek, ők meg elrakták és gyűjtögették - mikor meghaltak találtam meg az összeset.

Azóta már laknak abban az ingatlanban, amire anyámék felvették a hitelt, valószínűleg a hitel is megszűnt, de félek lekérni a KHR-t. Fontos lenne tudnom, hogy hogyan is állok, mert gyerekeim vannak és ingatlant szeretnénk vásárolni, de ugye, oda én is kellenék. Mi történik, ha lekérdezem és még aktív státuszban vagyok? A passzívval nagyjából tisztában vagyok. Ha aktív, a lekérdezés alapján megtalálhatnak és követelhetik?

2024. júl. 28. 16:34
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
"Ha aktív, a lekérdezés alapján megtalálhatnak és követelhetik?" IGEN. Követelhetik rajtad a hitelt. Sőt a hitelnek a kamatait is.
2024. júl. 28. 17:03
 2/3 anonim ***** válasza:
82%
A lekérdezésnek ehhez semmi köze. Nyugodtan kérdezd le, abból semmilyen hátrányod nem származik.
2024. júl. 28. 17:12
 3/3 A kérdező kommentje:
#2 Köszönöm szépen! :)
2024. júl. 28. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!