Lètezik belső otp-s feketelista, tiltó lista ?
Nem.szereplek negatív khr listán ès mègsem kaphatok otp hitelt 1 ft ot sem, nem tudják nekem megmondani hogy mièrt .olyan mintha valaki belülröl a nevemre bökött volna ..egyèbkènt kb 1 hónapja fizettem ki a lakajelzalog hitelem 8 èvvel a szerződès lejarta elött.
(Covid alatt khr listás voltam ,de teljesen törlődött minden ès ki lett fizetve minden tiszta ,OTp kölcsön 200ezer volt ès majd 600at fizettem visza kamattal együt. )
"egyèbkènt kb 1 hónapja fizettem ki a lakajelzalog hitelem 8 èvvel a szerződès lejarta elött."
Lehet ezért. A bankok ezt nem nagyon csípik
#1: Ez nem így van, nincs ilyen, hogy nem csípik, alapvető szabály az, hogy az adósságot akármikor rendezheted mindenféle büntetés nélkül.
Olyan sincs, amit a kérdező ír, senki sem bökött a nevére. Az a baj csak, hogy az MNB meghatározza a kritériumokat, hogy ki lehet hitelképes, ki nem, több szempont számít. A KHR lista meg tudjad, hogy hiába fizetted ki 1 hónapja az adósságot, attól még kb. fél évig vagy tovább lehetséges, hogy nem leszel hitelképes, az nem rendeződik azonnal.
Mindegyik banknál van belső "feketelista", de ezt soha nem fogják elmondani.
Ha náluk volt az a hitel, ami miatt khr negatív listán voltál, akkor évekig nem fognak téged hitelezni.
Igen, van belső tiltó lista és nagy valószínűséggel rajta vagy az OTP-ben a korábbi 200E Ft-os hiteled miatt, amivel negatív KHR-re kerültél, de az biztos, hogy nem az a probléma, mert korábban fizetted ki a jelzáloghitledet, mint a szerződés vége.
Igen, a bankváltás ilyenkor a jó döntés és keress egy hitelközetítőt, mert nekik azt is megmondják az ügyintézők, mi a konkrét probléma...
(egy hitelközvetítő)
Köszönöm a válaszokat èn is erre az utolsóra gondoltam. Ha van belső lista amin èn szereplek az Otp.nèl azt elmèletileg nem adhatják át más banknak.Így a bankvaltást meg fogom próbalni .. amugy is az otp legdrágabb,a fizetèsem 20%át sem èrte volna el a törlesztő rèszlet ..szóval szerintem nem az a problèma ..
Igen gondolkoztam a hitelközvetítőn.Egyszer mar volt szerencsèm hozajuk igaz borsos áruk van, de profi módon lebonyolítják .
Meg nèmelyik belső ember kb....szoval van hatasuk ..
Jah ès majd 5ève hatarozatlan munkaviszonyom van folyamat ugyan ott..ezek rendben vannak azèrt tartom ezt az egèszet kèptelensègnek .. kivève ha van belső lista .. :( na mind1 ez van.
De az tuti hogy ha a számlámat lezáratom rólam minden adatot töröljön a szemèt OTP.. ès mèg egyszer nem kerülök velük kapcsolatba ..
Már hogy lenne borsos ára egy hitelközetítőnek???
Díjmentesen dolgoznak, hiszen a bankoktól kapják a sikerdíjat/jutalékot.
Amelyik pénzt kér, azt kerüld el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!