Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lètezik belső otp-s feketelist...

Lètezik belső otp-s feketelista, tiltó lista ?

Figyelt kérdés

Nem.szereplek negatív khr listán ès mègsem kaphatok otp hitelt 1 ft ot sem, nem tudják nekem megmondani hogy mièrt .olyan mintha valaki belülröl a nevemre bökött volna ..egyèbkènt kb 1 hónapja fizettem ki a lakajelzalog hitelem 8 èvvel a szerződès lejarta elött.

(Covid alatt khr listás voltam ,de teljesen törlődött minden ès ki lett fizetve minden tiszta ,OTp kölcsön 200ezer volt ès majd 600at fizettem visza kamattal együt. )

júl. 24. 21:48
1 2
 1/11 PMC Wagner ***** válasza:
100%

"egyèbkènt kb 1 hónapja fizettem ki a lakajelzalog hitelem 8 èvvel a szerződès lejarta elött."

Lehet ezért. A bankok ezt nem nagyon csípik

júl. 24. 21:52
 2/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%

#1: Ez nem így van, nincs ilyen, hogy nem csípik, alapvető szabály az, hogy az adósságot akármikor rendezheted mindenféle büntetés nélkül.

Olyan sincs, amit a kérdező ír, senki sem bökött a nevére. Az a baj csak, hogy az MNB meghatározza a kritériumokat, hogy ki lehet hitelképes, ki nem, több szempont számít. A KHR lista meg tudjad, hogy hiába fizetted ki 1 hónapja az adósságot, attól még kb. fél évig vagy tovább lehetséges, hogy nem leszel hitelképes, az nem rendeződik azonnal.

júl. 24. 23:06
 3/11 A kérdező kommentje:
Adoságom már kifizettem több ève csak 1 èv kelett amíg, A KHR listáról törlödtem .Azèrt gondolok valami belső tiltólistára mert a rendszer semmit nem enged nem engedi hogy eljussunk a hitelbírálatig ..már az elejèn elutasít . Az ügyintèzőn is lattam hogy valamit nem monda el,csak hogy nem tudja mièrt van mert mindennek megfelelek bőven ...tudom nem kell komentálniuk ..de egyèbkènt bankot fogok valtani az otp a legdrábább..
júl. 25. 06:10
 4/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Írtad, hogy valami jelzáloghitelt fizettél ki nemrég. Tuti nem felelsz meg valaminek, vagy a fizetésed nem elég erre, vagy próbaidős vagy, vagy nem dolgozol 1 éve, esetleg vállalkozó vagy. Az ügyintéző nem fogja tudni mi a probléma. Minden mulasztás, csalás, nem fizetés is ide tartozik.
júl. 25. 06:31
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Mindegyik banknál van belső "feketelista", de ezt soha nem fogják elmondani.

Ha náluk volt az a hitel, ami miatt khr negatív listán voltál, akkor évekig nem fognak téged hitelezni.

júl. 25. 08:57
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, van belső tiltó lista és nagy valószínűséggel rajta vagy az OTP-ben a korábbi 200E Ft-os hiteled miatt, amivel negatív KHR-re kerültél, de az biztos, hogy nem az a probléma, mert korábban fizetted ki a jelzáloghitledet, mint a szerződés vége.

Igen, a bankváltás ilyenkor a jó döntés és keress egy hitelközetítőt, mert nekik azt is megmondják az ügyintézők, mi a konkrét probléma...

(egy hitelközvetítő)

júl. 25. 09:29
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat èn is erre az utolsóra gondoltam. Ha van belső lista amin èn szereplek az Otp.nèl azt elmèletileg nem adhatják át más banknak.Így a bankvaltást meg fogom próbalni .. amugy is az otp legdrágabb,a fizetèsem 20%át sem èrte volna el a törlesztő rèszlet ..szóval szerintem nem az a problèma ..

Igen gondolkoztam a hitelközvetítőn.Egyszer mar volt szerencsèm hozajuk igaz borsos áruk van, de profi módon lebonyolítják .

Meg nèmelyik belső ember kb....szoval van hatasuk ..

júl. 25. 19:12
 8/11 A kérdező kommentje:

Jah ès majd 5ève hatarozatlan munkaviszonyom van folyamat ugyan ott..ezek rendben vannak azèrt tartom ezt az egèszet kèptelensègnek .. kivève ha van belső lista .. :( na mind1 ez van.

De az tuti hogy ha a számlámat lezáratom rólam minden adatot töröljön a szemèt OTP.. ès mèg egyszer nem kerülök velük kapcsolatba ..

júl. 25. 19:16
 9/11 anonim ***** válasza:

Már hogy lenne borsos ára egy hitelközetítőnek???

Díjmentesen dolgoznak, hiszen a bankoktól kapják a sikerdíjat/jutalékot.

Amelyik pénzt kér, azt kerüld el.

júl. 25. 21:32
 10/11 A kérdező kommentje:
Hat mèg a lak jelzálog hitelemet hitelügyintèzővel csinaltattuk ő intèzett mindent èn csak a szerződès aláírására mentem be utána 10p.mulva számlámon volt a hitel ez 60ezer ft ba került nekem .Igaz az ügyintèző meg a közvetítő között lehet külömbsèg !? Ezt így nem tudom nem èrtek enyire hozzá
júl. 26. 05:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!