Állásinterjún is létezik olyan, hogy feketelista, tehát hogy annál a cégnél, vagy abban a pozícióban nincs esélye, és ki kerül fel?
6
-Ide csak a szép emberek kellenek.Hogy mindenki gyönyörködhessen a látványban.
Nincs feketelista, ezzel csak hülyítik az embereket, hogy méginkább szolgalelkű módon viselkedjenek és mindent tűrjenek el az interjúkon, utazzanak 300 km-t feleslegesen, mert "ciki lemondani, felkerülsz a feketelistára" és egyebek.
Most is olyan helyen dolgozom (nagy multi szellemi pozíciója), aminek egy másik telephelyéről már kirúgtak pár éve, mert néha random nem mentem be dolgozni. Ott is felkerültem a "feketelistára".
Olyan is volt nemrég, hogy online interjúból kiléptem a francba szó nélkül, aztán a telefont sem vettem fel nekik, mikor hívogattak miatta, mert nem tetszett a stílusuk. Ugyanattól a cégtől 2 hét múlva kerestek Linkedinen, hogy szeretnének interjúra hívni, mert tetszik nekik a profilom. Na ennyit erről...
Sztem bizonyos helyeken létezhet feketelista, még akkor is, ha azt nem nézzük feketelistának, hogy azokat be sem hívják, akik az álláshirdetésben megadott elvárások közül a ténylegesen alap elvárásokat nem teljesítik (pl. angol munkavégzési nyelvű multihoz azt, akinek nincs angol nyelvvizsgája és / vagy bizonyított aktív angol nyelvtudása, vagy feddhetetlen erkölcsi bizonyítványt nem ugorják meg).
Sztem olyan simán lehet, hogy:
- állásinterjún vállalhatatlanul viselkedtél
- vki, akivel együtt fogsz majd dolgozni, ismer és nem kedvel / nem akar veled dolgozni stb.
Ja, és persze, nyilván, olyan helyeken nem nagyon van ilyen feketelista, ahol amúgy is lasszóval kell fogni azokat, akiknek megvan a képesítése vagy speciális nyelvtudása
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!