OTP Bank lakossági folyószámla esetén vármegyétől függ mindig a számla első 8 számjegye?
Jelentősége nincs gondolom, csak szemet szúrt nemrég.
Minden fiókhoz van fiókkód de a lakossági számlák mégis vármegye függők, nem? Cégesek viszont nem, ugye?
És az ügyfél lakóhelye vagy a számlanyitás helye számít?
Vajon miért lehet így?
Röviden: az első 8 (7, mert a 8. ellenőrző szám) karakterből az derül ki, hogy hol nyitották azt a számlát.
Mi ebben a ráció, hogy a legtöbb ügyfele van és közben a lakossági ügyfeleket megyénként sorolja be.
Pedig fiókokhoz mindhez tartozik kód.
Ha már nem mindenki egyforma első 8 számot kap mint pl. az Erste esetében akkor mi a ráció ebben?
Bocsi csak most írok, nem jártam erre.
Azért ne felejtsük el, hogy az OTP-nél 2x8 számból áll a számlaszám. Lehet, hogy más banknál az első 8 számjegy mindenkinél ugyanaz, de ott 24 számjegyből áll a számlaszám és ott is lehet, hogy jelölik valahogy a megyéket.
Nekem amúgy az OTP-s lakossági számlám nem megyéhez van sorolva. Beírtam a keresőbe és kiadta, hogy melyik bp-i fiók a számlavezető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!