Félbehagyott egyetem diákhitel kifizetése?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy évig azaz két félévet jártam egyetemre önköltségesre, viszont rájöttem, hogy nem nekem való, ezért kiiratkoztam. Diákhitel 2-t vettem igénybe amit az egyetem után pár hónappal el kellene kezdenem visszafizetni, viszont szeptemberben kezdek bele egy "okj-s" képzésbe amivel ugyanúgy jogviszonyt kapok. Ezt azért írom le, mert állandó jövedelemből kellene majd visszafizetnem az egyetemet, ami még nem lesz mert a képzés mellett nem nagyon tudok munkát vállalni. Ilyenkor mi a teendő?júl. 18. 19:06
2/4 anonim válasza:
Attól függ milyen "okj" képzés. Ha rendes felsőoktatásban lévő 2 éves, akkor tudtommal lesz aktív hallgatói jogviszonyod és akkor kérheted a törlesztés szüneteltetését. Ha csak ilyen pár hónapos és nem lesz hallgatói jogviszonyod akkor fizetni kell.
3/4 A kérdező kommentje:
Igen, két éves képzés rendes hallgatói viszonnyal. Meddig tudom halasztani? A képzésem végéig?
júl. 21. 15:55
4/4 anonim válasza:
Tudtommal amíg aktív hallgatói jogviszonyod van. De egyszerűbb felhívni a diákhitel kp-t.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!