Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mennyire meredek ötlet 15...

Mennyire meredek ötlet 15 millió lakáshitelt egyedül felvenni?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy lakást, van pár millió megtakarításom ami önmagában putrira lenne elég maximum. Párkapcsolatom nincs, gyerekem és egyéb hitelem nincs. Nettó jövedelmem minimum 450 ezer, legtöbbször több inkább 500 az átlag. Másodállást tudnék vállalni, mert amúgy laza a munkám. A hiteltörlesztő 15 évre kb 170 ezer/ hónap 20 évre 100 ezer/ hónap.

Vágjak bele vajon vagy várjak a csodára/ gazdag pasira/ lottó nyereményre/ tündér keresztanyára? A még spórolj pár évet annyira nem opció, eddig is spóroltam és úgy felmentek az árak hogy ami mondjuk 5 éve jó lett volna az mostmár ugye semmire se elég.

júl. 9. 23:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
10%

Szia

Ne tedd kérlek.

Nem Bpn még nagyobb lutri a lakás kiadás... eladás...

Valószínüleg te sem komolyabb összegért bérled, cserébe mobil vagy, fel tudsz jönni Bpre vagy Győrbe akár.

Hitel örök átok, ha mégis felveszed legalább pároddal tedd.

Bajbajutott hercegnő leszel 15millios 20éves hitellel

akkor már inkább meglevő pénzed kamatoztasd jobb helyeken.

júl. 10. 16:50
 12/23 anonim ***** válasza:
45%
100 havonta simán bevállalható ekkora fizura. Sokat ne várj, max fél évet, hogy kicsit alacsonyabb kamatok legyenek.
júl. 10. 17:25
 13/23 anonim ***** válasza:
16%

Persze 100helyetf legyen inkabb 150 vagy 180per ho

Es akkor is amikor dolgozik, beteg, nemdolgozik!!!

júl. 10. 18:41
 14/23 anonim ***** válasza:
10%

A lakassal jaro egyeb kiadasokrol ne emlitsunk szot

Tonkremegy a csillar

Elromlik a zar

Stb elromik a mosogep tuzhely huto

Butorozas 1x 2x tobbszor

Stb stb

Itt csak szoritkozzunk a vetelre ugye?

Hagyd es

Aludj nyugodtan tovabb

Majd a paroddal vedd ujra de akkor se nagy butasaggal

Egy kiszamolos 50e ft tanacsadas sztem megeri hogy nem hozod meg eleted elasó donteset

júl. 10. 18:43
 15/23 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy nincs párom. Olyan ismerősöm sincs akivel össze tudnék költözni. Nem feltétlenül szeretnék közel 30 évesen idegen egyetemistákkal együtt lakni szoba bérlés címen. Egyedül az albérlet rezsivel több, mint a törlesztő. Ha soha nem lesz párkapcsolatom pl amire most nincs kilátás akkor is meg kell oldani valahogy. Arra hogy hirtelen megnyerjem a lottót nem sok esélyem van. Örökölni nem fogok, mert senkim sincs. Arra se látok sok esélyt hogy a közeljövőben legyenek olcsóbbak a lakások… valami kiskaput szeretnék találni, ami segítség lehet.
júl. 11. 06:39
 16/23 A kérdező kommentje:
Akik válaszoltak nektek van lakásotok egyébként? Ha igen megköszönném, ha leírnátok nektek hogy jött össze/ van-e rajta hitel és mennyi milyen nehézségek plusz kiadások adódtak esetleg? Köszönöm
júl. 11. 06:40
 17/23 anonim ***** válasza:
19%
Nincsenek kiskapuk. Nekem például úgy jött össze, hogy baromi sokat keresek és hoztam pár jó pénzügyi döntést a múltban. De én mondjuk jóval okosabb vagyok az átlagnál, így megértem ha ugyanez nem megy mindenkinek.
júl. 11. 07:53
 18/23 anonim ***** válasza:
90%

Nekem van lakásom. Lakástakarék felhasználásával vettem, még épp időben, a CSOK miatti árrobbanás előtt. Van még rajta kb 2 millió hitel, de azt tervem szerint jövőre kifizetem.

Nehézség szerencsére nem sok volt, mert alaposan utána számoltam a dolgoknak, plusz kiadás nyilván egy festés volt, meg a berendezés, bár azt is fokozatosan szedtem össze, először csak a legfontosabb dolgokat vettem meg.

Én mondjuk szülőktől költöztem a saját lakásba, 32 évesen, mert albérletet fizetni ugyanabban a városban totál pénzkidobásnak tartottam.

Egyébként vérlázító dolog, hogy a kúrmány a gyerekgyárosok zsebét folyamatosan tömködi, én meg csak adót fizetni vagyok jó, pusztán azért, mert nem csináltam kölyköt. Ha most lennék harmincas és szeretnék lakást venni, esélyem se volna, annak ellenére, hogy a fizetésem a magyar átlag 2,5-szerese.

júl. 11. 08:03
 19/23 anonim ***** válasza:
#17 És az ego-d mekkora? Jóval okosabb vagy az átlagnál? Mensa tagként nem jelentenék ki ilyeneket magamról!
júl. 11. 08:14
 20/23 anonim ***** válasza:
15%

#19:

"És az ego-d mekkora?"

Amekkora ennyi siker mellé elvárható.

"Jóval okosabb vagy az átlagnál?"

Jóval.

"Mensa tagként nem jelentenék ki ilyeneket magamról"

Ezzel sincs semmi gond, nem vagyunk egyformák. Majd hátha egyszer Te is eljutsz erre a szintre.

júl. 11. 08:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!