Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Meddig vagyunk hitelképesek?

Meddig vagyunk hitelképesek?

Figyelt kérdés

A nettó keresetünk 560.000 Ft (a párom GYED-et kap).

Eddig van egy havi 46.000 Ft/hó babavárónk, most veszünk fel egy 30 milliós CSOK+-t aminek a törlesztője 146.000 Ft/hó.

Akarunk pályázni az Otthonfelújítási Programra, de nem tudom, hogy még mennyi hitelre elég a keresetünk.

júl. 4. 09:24
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
És úgy néz ez itt ki, mint egy bank ügyfélszolgálata...?
júl. 4. 09:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Jövedelem kb. 50%-áig elmennek a bankok, ha nincs negatív KHR bejegyzés. De pl. jelzálog hitelnél van olyan kritérium is, hogy előtte a 3 hónapon belül felvett személyi kölcsön kizáró ok. Saját tapasztalatból mondom, hogy először nézzetek meg milyen a két hitelt fizetni együttesen a harmadik hitel felvétele előtt, ha lehetőség lesz rá. Hasonló jövedelmi helyzetbe vagyunk mi is nagyságrendileg. Nekünk jelzáloghitel, vagyonszerzési illeték (12 havi pótlékmentes részletben) és a diákhitel. Hát őszinten alig várom, hogy a 2024-nek vége legyen és az illeték fizetés kifusson.
júl. 4. 12:51
 3/7 A kérdező kommentje:
Nektek nagyjából mennyi a havi befizetendő?
júl. 4. 13:39
 4/7 anonim ***** válasza:
0
júl. 4. 13:43
 5/7 anonim ***** válasza:

2# választ én írtam.

Nekünk nettó 600k körül van a kettőnk havi jövedelme. A törlesztők összege: 129+66+50=245k. Nem egyszerű azért gazdálkodni a pénzzel, ha ilyen "sok" alapvetően a fix kiadás minden hónapban. Pedig egyébként jól be tudom osztani a saját véleményem szerint. De nem mondanám, hogy váratlan nagy összegű kiadásokra hirtelen fel lennék készülve.

júl. 4. 14:11
 6/7 A kérdező kommentje:

Értem, sok siker!

Mi sem szívesen adósodunk el ennyi felé, de kb. kihagyhatatlan lehetőségeknek gondoltuk mindegyiket.

júl. 4. 14:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Így lehet utcára kerülni.
júl. 4. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!