Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Manapsag hogy lehet sajat...

Manapsag hogy lehet sajat ingatlanhoz jutni orokseg vagy 30 eves eladosodas nelkul ?

Figyelt kérdés

Ezeket a mai ingatlanarakat a kulfoldieknek terveztek ?

Mert hogy Magyar csak orokseg vagy 30 ev eladosodassal tud sajat lakashoz jutni, ami nem igazan jo kilatasok...

2024. jún. 28. 00:15
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Az nem reszben volt orkles, hanem orokles volt.
2024. júl. 4. 12:08
 22/26 anonim ***** válasza:

20-as vagyok. úgy kezdtem, hogy örökség és eladósodás nélkül valóban szinte sehogy nem lehet

igen, örököltem egy "alapot", amit különben pár év múlva megoldottam volna (nyilván így könnyebb volt) de azért azt a 10+ millió amit évek alatt félretettem és felújítottam belőle nem pottyant az ölembe

aki örököl egy felújítandó ingatlant, sok esetben még akkoris súlyos hitelekbe kell, hogy verje magát mire lakhatóvá teszi...

elég sok ismerősöm van, aki többszörösét keresi a fizetésemnek mégsem tart sehol

2024. júl. 5. 01:16
 23/26 A kérdező kommentje:

"elég sok ismerősöm van, aki többszörösét keresi a fizetésemnek mégsem tart sehol"

Ezt hogy erted ?

Lehet, nem olyan eletszinvonalon el, mint te.

2024. júl. 5. 09:17
 24/26 anonim ***** válasza:

elbulizzák a pénzt, meg csomó felesleges dolgot vesznek, mindig ha kijön az új iphone, akkor az kell (nekem is 14-es van pl tavaly vettem, de nem cserélget(t)em 1-2 évente). 80 pár cipő, 70 táska. egy forintot se raknak félre vagy tényleg valami nagyon minimálisat. közben szülőknél/nagyszülőknél laknak, teljesen esélytelen egy saját ingatlan.

itt van például a balaton sound vagy a többi fesztivál, ott simán elverik 1 havi fizetésüket vagy többet

én ha 8x ennyit keresnék, mint most, akkor sem ilyenekre költeném. a házon és a kertben mindig van mit csinosítani. számomra az nem jobb életszínvonal, hogy feleslegesen szórjam a pénzt.

de ugyanúgy ha kell új telefon/laptop elmegyek és megveszem, élelmiszerek közül is igyekszem az egészségesebbet fogyasztani. nyaralni is megyünk minden évben, akár külföldre is (most babát várok, így belföldre terveztünk csak)

szóval egyáltalán nem mondanám, hogy annyira sokkal jobban élnének.

18 éves koromtól dolgozom és mindig be tudtam osztani a pénzt, akkor is mikor keveset kerestem. nálam 15+ éve soha nem volt még "hóvége", soha nem éltem napról napra. és ez tudatos döntések sorozata, sajnos úgy nőttem fel, hogy a szüleim folyton a pénzen vitáztak. én elhatároztam, hogy nem fogok így élni

2024. júl. 5. 23:08
 25/26 anonim ***** válasza:
62%
Elêg undorító, álszent dolog arról beszélni, hogy bezzeg ha te gazdag lennél milyen jól bánnál a pénzzel, egyrészt mert nem vagy gazdag, másrészt mért elég sokan bebizonyították már, hogy ez szimplán hazugság. Csak valahogy mindig a csóró érzi magát végtelenül okosnak, csak valahogy érdekes módon pont ahhoz nincs elég esze, hogy ne a legalja életszínvonalon kelljen élnie.
2024. júl. 5. 23:44
 26/26 anonim ***** válasza:
25, ez most kinek szólt amúgy?
2024. júl. 10. 18:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!