Házasságkötés előtt a párom kapott 2 millios összeget a cégére es azota nem fizette vissza. A cég mar szüneteltetve van. Azota mi összeházasodtunk es a közös ingatlanukra tették rá a végrehajtást. Az én részem nem vehetik el ugye?
Az ingatlan amiben lakunk 50-50%-ban van
Par napja jött a level miszerint az ő részére vegrehajtas került.
Itt lakunk a 2 gyermekkel.
Az én részemet nem vehetik el igaz?
Hisz nem közös tartotás..semmilyen formában nem szerepelt a nevem a cégében es akkor mi még csak jártunk..
Mi történhet?
Valaki esetleg tudna valamit irni
"es akkor mi még csak jártunk..."
Ez egy nagyon fontos mondat, attól függően, hogy ez élettársi közösséget jelentett-e. Mert ha az élettársi közösség házassággal fojtatódik, akkor a közös házassági vagyon kezdete az élettársi kapcsolat kezdete lesz.
A jártunk szó alatt azt értem,hogy nem volt közös lakcímünk.
Nem voltunk élettársi kapcsolatban
Találtam egy érdekes részt a ptk-ban:
"4:39. § [A különvagyon terhei és tartozásai]
(1) A házastárs különvagyonát terheli a törvényen alapuló tartás kivételével az a tartozás, amely a házassági életközösség megkezdése előtt keletkezett jogcímen alapul."
Ami azt jelentené, hogy a tartozást nem lehet a közös vagyon terhére behajtani. Furcsán hangzik. Örülnék, ha valaki idézne egy ezzel ellentétes részt a PTK-ból.
!!!!
"Par napja jött a level miszerint az ő részére vegrehajtas került. ... Az én részemet nem vehetik el igaz?"
Pl. a 6-os hozzászólás miatt lehet, hogy meg kellene kérdezned egy ügyvédet. Vagy egy ingyenes jogsegélyszolgálatot. De legalább fel kellene tenned a kérdést egy olyan jogi fórumon, ahova néha ügyvédek is írnak.
Hivatalosan semmilyen formában nem voltunk együtt.
Volt egy vállalkozása amikor megismerkedtünk arra kapott hitelt.Amit most hajtanak be rajta.
Külön lakcímünk volt
Vagyis igen amit kérdeztél.
Nem személyi hitel volt hanem az akkori cégére kapott pénzt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!