Melyik pénzintézetet ajánlanád kezdő bankszámlavezetés céljára: MBH, Raiffeisen, Erste vagy OTP?
Több BANK számlacsomagjait áttekintettem, de érdekelnének a tapasztalatok is.
A válaszaitokat előre köszönöm.
"minden banknál van egy legolcsóbb, alap számla"
Nem az alapszámlák a legolcsóbbak. Hanem a Prémium, Privilégium és hasonlók.
Pl. amit a 2-esben linkeltem, ahhoz csak 225 ezer ft havi bejövő jövedelem kell.
"Nem az alapszámlák a legolcsóbbak. Hanem a Prémium, Privilégium és hasonlók."
Igen, direkt ezért kérdeztem a jövedelmét, de nem írt rá semmit...
Viszont azt fontos megjegyezni, hogy a prémium számláknál az lehet a csapda, hogy ha egyszer nem jön meg a kellő mennyiségű beutalás, akkor nevetségesen drágává vállhatnak. Ha valakinek nincs stabil jövedelme ÉS nem tudja ezt fejben tartani, akkor nem biztos, hogy megéri.
"Igen, direkt ezért kérdeztem a jövedelmét, de nem írt rá semmit..."
Teljesen igazad volt, hogy megkérdezted. A kérdező válaszolt is rá: "a fizetés erre utalnák igen" :-) (10:03-kor)
Nem írta ugyan meg, hogy mennyi, de azért 225 ezer csak megvan, hamár a "fizetés" szót használja. És az ilyen magas költségű számláknál szokott lenni valamilyen megoldás, ha az ember előre tudja, hogy hónap végéig sem jön be a fizetés. Pl. gyors átlépés lakosságiba vagy egyebek.
"Teljesen igazad volt, hogy megkérdezted. A kérdező válaszolt is rá: "a fizetés erre utalnák igen" :-) (10:03-kor)"
Hát ebből nem derült ki, hogy mennyi a fizetése és mennyit utalnak.
"És az ilyen magas költségű számláknál szokott lenni valamilyen megoldás, ha az ember előre tudja, hogy hónap végéig sem jön be a fizetés. Pl. gyors átlépés lakosságiba vagy egyebek."
Igen, csak erősen gyanítom, hogy aki a gyakorikérdéseken kérdez arról, hogy milyen számlát nyisson, az nem fog erre figyelni. Csak majd esetleg év végén lepődik meg, ha egyáltalán megnézi akkor az éves költségkimutatását (vagy hogy is hívják jelenleg ezt, amit a bankoknak kötelező megcsinálniuk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!