Melyik pénzintézetet ajánlanád kezdő bankszámlavezetés céljára: MBH, Raiffeisen, Erste vagy OTP?
Több BANK számlacsomagjait áttekintettem, de érdekelnének a tapasztalatok is.
A válaszaitokat előre köszönöm.
Mi az a "kezdő bankszámlavezetés"?
Annak való, aki most szerezte meg a bankszámlavezetői engedélyt?
Nekem van számlám a Raiffeisennél, az Ersténél és a K&H-nál. Mindegyik számlacsomag azt nyujtja, amit egy számlának kell. Nincs velük gond. Igaz én már haladónak gondolom magam.
Lényegében mindegyik bank ugyanazt csinálja. Van számlaszám, ahova utalni lehet, bankkártya, net-es felület, telefonos applikáció. Csak a költségekben van különbség.
Ha van rendszeres havi jövedelmed, de nem sok, akkor nézd meg ezt:
Na jó, akkor kezdjük az alapoknál.
Mire szeretnéd használni a számlát? Van munkahelyed? Mennyi a havi rendszeres jövedelmed?
Rohadtul nem mindegy, hogy te havonta több devizában utalgatnál nagyobb összegeket, vagy hogy egy 18 éves diák vagy, akinek oda utalnák a szülei a zsebpénzét...
Kérdező, miért csak ez a négy játszik? Ezek vannak a városban ahol laksz?
CIB Eco vagy diákszámla Eco nem jöhet szóba?
Én azt javaslom inkább.
Tehát ha jól értem, annyi lenne az átlagos felhasználásod, hogy:
- Néha kártyával fizetnél.
- Szeretnéd, ha lenne netbankod, hogy ha véletlenül utalnod kell, akkor tudj interneten keresztül.
- Néha vennél fel készpénzt.
Na, jó hírem van: kb. minden banknál van egy legolcsóbb, alap számla, azok mind megfelelnek a kívánalmaidnak. Általában még van is egy 1-2 éves időszak, amikor semmilyen számlavezetési vagy kártya díjat nem számolnak fel. A készpénz felvétel (amennyiben nyilatkozol arról, hogy kéred a folyószámládhoz) ingyenes 3 alkalommal maximum összesen 150 ezer forintig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!