Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik pénzintézetet ajánlanád...

Melyik pénzintézetet ajánlanád kezdő bankszámlavezetés céljára: MBH, Raiffeisen, Erste vagy OTP?

Figyelt kérdés

Több BANK számlacsomagjait áttekintettem, de érdekelnének a tapasztalatok is.

A válaszaitokat előre köszönöm.

jún. 11. 22:24
1 2
 1/15 krwkco ***** válasza:
33%

Mi az a "kezdő bankszámlavezetés"?

Annak való, aki most szerezte meg a bankszámlavezetői engedélyt?

Nekem van számlám a Raiffeisennél, az Ersténél és a K&H-nál. Mindegyik számlacsomag azt nyujtja, amit egy számlának kell. Nincs velük gond. Igaz én már haladónak gondolom magam.

jún. 11. 22:39
 2/15 A kérdező kommentje:
Úgyértem, hogy aki most először nyit számlát egy adott Banknál.
jún. 11. 22:45
 3/15 krwkco ***** válasza:
38%

Lényegében mindegyik bank ugyanazt csinálja. Van számlaszám, ahova utalni lehet, bankkártya, net-es felület, telefonos applikáció. Csak a költségekben van különbség.

Ha van rendszeres havi jövedelmed, de nem sok, akkor nézd meg ezt:

[link]

jún. 11. 22:54
 4/15 anonim ***** válasza:
44%
LoL
jún. 11. 23:31
 5/15 A kérdező kommentje:
Jaa, hülyén fogalmaztam a kérdést, mondom, melyik az amelyik jobban lehúzza az embert-és melyik az amelyikkel többek megelégedve érzik magukat, így lehet érthetőbb. Megnéztem lassan mindegyiknek a feltételeit ,többnyire arra vagyok kíváncsi, vedd felmérésnek :), hogy a legtöbben melyikkel elégszenek meg a legjobban?
jún. 12. 00:08
 6/15 anonim ***** válasza:
74%

Na jó, akkor kezdjük az alapoknál.

Mire szeretnéd használni a számlát? Van munkahelyed? Mennyi a havi rendszeres jövedelmed?

Rohadtul nem mindegy, hogy te havonta több devizában utalgatnál nagyobb összegeket, vagy hogy egy 18 éves diák vagy, akinek oda utalnák a szülei a zsebpénzét...

jún. 12. 00:46
 7/15 anonim ***** válasza:
OTP
jún. 12. 07:15
 8/15 anonim ***** válasza:

Kérdező, miért csak ez a négy játszik? Ezek vannak a városban ahol laksz?

CIB Eco vagy diákszámla Eco nem jöhet szóba?

Én azt javaslom inkább.

jún. 12. 08:40
 9/15 A kérdező kommentje:
Nem vagyok diák már, eddig készpénzes megoldást alkalmaztunk, de nagyban megkönnyítené, a pénz digitális alkalmazása, ezért kérnék tapasztalatokat ,bankokkal kapcsolatban , a fizetés erre utalnák igen, #8 nem van más bankn is, de azt erősen nem ajánlották nekem , a felsoroltak közül tájékozodtam, illetve a nem ajánlott bankokat is megnéztem , a számlacsomagjaikat, feltételeiket. Nem ajánlották a CIB -et mert hogy "többször előfordult , hogy nem közreműködőek , nem jó a rendszerük, érthetetlenek, a többire így többnyire pozitív visszajelzést láttam, de ezért is lett feltéve a kérdés, hogy hátha valaki más véleményen van.
jún. 12. 10:03
 10/15 anonim ***** válasza:

Tehát ha jól értem, annyi lenne az átlagos felhasználásod, hogy:

- Néha kártyával fizetnél.

- Szeretnéd, ha lenne netbankod, hogy ha véletlenül utalnod kell, akkor tudj interneten keresztül.

- Néha vennél fel készpénzt.

Na, jó hírem van: kb. minden banknál van egy legolcsóbb, alap számla, azok mind megfelelnek a kívánalmaidnak. Általában még van is egy 1-2 éves időszak, amikor semmilyen számlavezetési vagy kártya díjat nem számolnak fel. A készpénz felvétel (amennyiben nyilatkozol arról, hogy kéred a folyószámládhoz) ingyenes 3 alkalommal maximum összesen 150 ezer forintig.

jún. 12. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!