Miért von le a Raiffeisen bank minden Sz*R pénzt állandóan?
Volt egy ilyen izé… bankszámlaszerződés. Alá is tecccett írni, hogy elolvasta, megértette és elfogadja a benne foglaltakat, meg a mindenkori díjjegyzéket/kondíciós listát is.
Akkor most mégsem? Kicsit megtévesztő ez a kérdés…
"Miért von le a Raiffeisen bank minden Sz*R pénzt állandóan?"
Mert olyan számlát nyitottál náluk, aminek sok költsége van. Pl. a Gold 2.0-án gyakorlatilag minden ingyen van, ha teljesíted a feltételeket.
"tök türelmetlenül bánnak velem"
Eleinte nyilván elmondták, hogy melyik díjat miért fizeted. Aztán, amikor ezt nem akartad megérteni, akkor nem tudtak mit kezdeni veled.
Velem mindig tárgyszerűek és udvariasak az ügyintézők.
#1 - Ja aláírtad, mert nincs választásod...
3 havonta változik a díjjegyzék, te meg bogarászd végig állandóan az egészet.
Mert a banknak nincs tájékoztatási kötelezettsége, hogy figyelj barom eddig ingyen volt az XY, de mostantól pénzt fogunk szedni ezért is.
Évente egyszer kötelező nekik az előző évi díjakról tájékoztatni.
Aki látott már ilyen kimutatást, az tudja, hogy vicc az egész.
"Szerintem eljovok a banktól"
Ez a legjobb, amit tehetsz.
Ha romlanak a feltételek, akkor váltani kell. Az új ügyfelet minden bank jobban megbecsüli 1-2-3 évig, a régi meg jobban teszi, ha idővel odébb áll.
Raiffeisent használtam majdnem 10 évig, de már otthagytam őket.
" figyelj barom eddig ingyen volt az XY, de mostantól pénzt fogunk szedni ezért is."
Kizárt, hogy a kérdezőnek ilyen tételekből jöjjenek össze a levonásai. Előfordul, hogy valamilyen műveletnek költsége lesz, de akkor eleve jelezték, hogy az akciós és meddig tart az akció.
Egyéb esetekben csak az inflációval arányosan emelik a díjakat.
A Raiffeisenre inkább az jellemző, hogy néha szigorít a feltételeken, de a már megkötött szerződésekre ez nem érvényes. Érdemes megnézni pl. a prémium számlák feltételeit. 2010-ig visszamenőleg megmaradtak az eredetiek.
Nekem évek óta van náluk számlám és soha nem jártak el inkorrekt módon.
"A MNB évek óta kéri őket, hogy vezessenek be fix áras csomagokat, ahol egy fix havi számlavezetési díj mellett korlátlanul azt csinálsz amit akarsz."
Nem véletlenül nem teszik meg. A költségeik, pl. a tranzakciós adó vagy a bankadó, nem fixek. De ettől függetlenül vannak ilyenek. Általában a prémium számlák, ahol a díjak helyett más műveletekre és nagyobb bevételre számítanak az ügyfelektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!