Valaki elmagyarazna neken nagyon szajbaragosan hogy mi a felhalmazodott kamat es mo az amit kikuldenek SMS-ben kamatot?
Tehat, nekem napi 8000 ft-tal no a kamat az allampapirokban tartott penzeim utan es ezenkivul kapok kamatfizeteskor kamatot, amit sms-ben kuldenek ki. Mi a kulonbseg a 2 kamat kozott?
En ezt nen ertem... a napi 8000 ft az nem a fehalmazott kamat??
Mi az?
Az állampapírod mindig az aktuális napi eladási árát mutatja. Ahogy közeledik a kamatfizetés ideje, azt látod az eladási árfolyamán hogy növekszik, de mikor kifizetésre kerül az éves kamat, akkor annyival lecsökken az eladási árfolyam. Mert azt a kamatot kifizették.
Nem vagyok biztos benne hogy erre voltál-e kíváncsi, de szerintem igen.
Igen lattam mar hogy naponta novekszik es jon a kamatfizu nap es annyival lecsokken, amennyi kamatot epp kifizettek akkor. Es utna megint emelkedik...
De ez nem rablas??
Mert pl kamat fizetestol kamat kifizetesig emelkedik osszesen 8000×30 az 240ezer ft es kapok pl 400ezer ft kamatot. Szamoljunk pl 10millio 500 ezer ft-tol.10500000 ft meg 400ezer a kamat az mar 10m 900ezer ft lenne.
De igy 10500ezer meg a havi napi 8000ft emelkedes az plusz 240ezer ft az 10m740ezer ft akkor ebbol visszaesik 400ezer ft az mar 10m340ezer ft majd visszaugrik es vegul 10millio 740ezer ft lesz...
A 10m 900ezer ft helyett.
Hol van a 160 ezer ft kulonbseg??
Hat en ezt nem ertem...
8-as látom azon a szinten már te is mozgol, mint öcsém, ő viszont a kérdezővel ellentétben értelmezni is tudja a százalékszámítást.
A közel 30millió betét is OK, gratulálok. Másrészről sosem írtam, hogy ez neked ne menne: 8000*365*10=29 200 000Ft, szerintem nem kötekedni akartál, csak poénkodsz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!