Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mennyi hitelt vennétek fel...

Mennyi hitelt vennétek fel egy 30-33 milliós lakás vásárlásához?

Figyelt kérdés

...vagy úgy is kérdezhetném, mennyi az-az önerő, amennyivel belevágnátok az ingatlan megvételébe..

(tudom, tudom....hitel soha...jó is lenne..)

jún. 1. 17:47
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
100%

Legyen meg a lakás árának 1/3-a kb.

Én felvennék 80% hitelt. (Illetve meg is tettem.)

30 milliós lakásnál 24 millió lehet a max hitel, ha nincs bbaváró, csok ilyesmi.

Önerőnek kell a kötelező 6 millió + még néhány a költségekre.

Ha van 10 millióm, akkor belevágnék. De ha több tartalékot akarnék, akkor 12-vel.

jún. 1. 17:56
 2/34 anonim ***** válasza:
11%

Semmit.

Minek 30 millió az nem sok.

jún. 1. 22:55
 3/34 anonim ***** válasza:
100%
Az egy dolog, hogy mennyi az önerő, de mennyi a havi jövedelmed, az mennyire stabil? Mennyi megtakarításod van? Mennyit tudsz most megtakarítani havonta? Milyen életcélok, tervek, karriertervek vannak az elkövetkező 20 évre?
jún. 2. 10:09
 4/34 anonim ***** válasza:
84%

Minél kevesebbet. Az önerő %át meg a bank fogja megmondani. A legtöbb helyen elég a vételár 20%-a, de van ahol 35-től állnak veled szóba.

Meg ugye milyen fizetés, hány év futamidő stb. Továbbá azt is figyelembe kell venni, hogy vannak egyéb díjak, amiket be kell fizetni (hitelt nem adnak lakásbiztosítás nélkül, vagyonszerzési illeték, ügyvédi díj, apróbb felújítások stb).

Ha egy basic 20%-os önerővel számolok és nem okoz gondot a 140-190k törlesztő akkor akkor 6.600.000 az alap + 2 millió tartalék. Tehát ~9 millió alatt nem vágnék bele. De ez én vagyok és full látatlanba írtam.

jún. 2. 10:46
 5/34 anonim ***** válasza:
100%

Ez részben attól is függ, hogy maximum mennyi hitelt ad a bank a konkrét ingatlanra, illetve attól, milyen a hitelképességed, de attól is, maximum mennyi a havi részlet, amit hosszútávon be tudsz vállalni?

Pl ha csak havi 150E Ft a vállalható számodra, akkor 25M Ft hitel sem vállalható, hiába engedne annyi lakáshitelt a bank.

Mindenkinek saját magának kell eldöntetni ezeket, mert minden helyzet más. Van, akinek akár a 100% hitel is lazán belefér egy plusz ingatlan fedezettel és pl. ha befektetési céllal veszi az ingatlant, majd kiadja, simán kitermelheti a bérleti díj a havi részleteket.

Egy ilyen döntést nem neveznék felelőtlennek, viszont hiába van valakinek 40-50% önerő pl örökségből, ha alacsony a jövedelem, akkor még 15M hitel is felelőtlenség.

jún. 2. 16:59
 6/34 A kérdező kommentje:
kb 15 mFt önerőnk van, sajnos ketten kb 440 eFt-ot keresünk.. (van vésztartalékunk, több mint 1 mFt, plusz egyéb költségekre megtakarítás, bútor stb..)
jún. 2. 18:26
 7/34 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon alacsony a jövedelmetek piaci kamatozású lakáshitelre. Babaváró, Csok plusz nem jöhet szóba?
jún. 2. 20:09
 8/34 A kérdező kommentje:
Nem sajnos
jún. 2. 20:14
 9/34 A kérdező kommentje:

Eléggé elkeserítő, sajnos, takarékoskodtunk ahogy lehet. Szeretnénk gyereket, de előbb lakást szeretnénk.

Tudjuk, sokaknak még ennyi sincs, nem sírni jöttem ide..de nagyon elkeserítő a mai helyzet, mintha fölöslegesen spóroltunk volna..

jún. 2. 20:20
 10/34 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, nagy valószínűséggel nem a 440E Ft havi bevételből raktátok össze a 15M Ft-ot, tehát van a háttérben más bevételetek is, ebben az esetben azért más a helyzet. Lehet gyermeket vállalni is, úgy is lehet lakást venni.
jún. 2. 20:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!